Viimeeksi luettua

* Kirjat saatu

Heissan ja ihanaa pääsiäisviikkoa! Kiitos kaikille teille ihanille, viime postauksen kommentoijille. Aihe oli minulle tärkeä ja vatvoin ja mietin, kirjoitanko siitä ollenkaan, mutta tuntui hyvältä avautua. Arvasinkin että aihe ei todellakaan kosketa vain meidän perhettä, ja olikin hyvä kuulla myös teidän mietteitä ja kokemuksia aiheesta, vaikka ei tietysti ole mukavaa huomata että tästä kärsii niin moni muukin.

Mutta mitä teille nyt kuuluu?  Täällä on viime päivät nautittu kauniista kevätsäästä ja kannettu kotiin sylikaupalla tulppaaneja, jopa mieskin osti niitä. Vihdoin on oppi mennyt perille, kun tarpeeksi monesti muistuttaa :)

Jos olen nauttinut kukkasista ja auringosta, olen nauttinut myös yhtä paljon lukemisesta. Olenkin viime päivinä uppoutunut kirjojen maailmaan. Rakastan lukemista ja tällä hetkellä on taas menossa rikosdekkareiden aikakausi- minulla siis.

Luin Norjalaisen  Jan -Erik Fjellin Anton Brekke-dekkarit Ilmiantaja sekä Vaaran Varjo.  Pidin kirjoista niin että luin molemmat peräkanaa.

Ilmiantaja on Jan-Erikin ensimmäinen rikosromaani ja hyvä sellainen.
Kirjan päähenkilö on rikospoliisi Anton Brekke. Hän on hyvin suorasanainen, hieman röyhkeä ja oman arvonsa tunteva mies, välillä ehkä vähän liiankin hyvin, ja minä pidän tästä henkilöhahmosta todella.

Ilmiantaja sijoittuu kahteen eri paikkaan ja aikakauteen 1960-luvun New Yorkiin ja mafiaperheen elämään, sekä samalla nykyaikaan Norjassa, jossa Fredrikstadissa löytyy murhattuna kaupungin rikkain mies. Se miten nämä kaksi paikkaa ja aikakautta nivoutuvat yhteen, on hyvin toimivaa ja sujuvasanaista-, ja lukuista. Tämä kirja on lukijoiden ja kriitikoiden ylistämä-enkä ihmettele. Kirja palkittiinkin norjalaisella Bokhandler-palkinnolla ja se on myynyt jo yli 300 000 kappaletta.
Vaaran Varjo on itseasiassa kirja, jonka luin ensin ja jonka jälkeen minun oli luettava toinen kirja heti perään.
Se kertoo häikäilemättömästä Venäläisestä gangsteripomosta, joka lähettää Norjaan pikkurikollisen Bernandasin, jolla on mukana arvokas lasti, mutta jonka sisällöstä hän ei tiedä. Totta kai matkaan tulee isompia mutkia, ja Bernandas joutuu rikkomaan lupauksen, ja katsomaan mitä hänellä on kuljetettavana. Tämä muuttaa suunnitelmat ja siitä alkaa armoton eloonjäämistaistelu.

Samaan aikaan Norjasta löytyy surmattuna vanha opettaja Viggo Holm, miten nämä sitten liittyvät toisiinsa? No sen selvittää kukapa mu kuin Anton Brekke-vaikka hänellä olisi ollutkin muita suunnittelmia, kuin rämpiä lumen ja pakkasen keskellä.

Kumpikin kirja aiheutti minulle aikamoisen tunneryöpyn, en muista olisinko koskaan ennen tai ainakaan ikuisuuksiin, suorastaan itkenyt kun olen lukenut rikosromaania. No nyt kyyneleet valuivat kummankin kirjan kohdalla ja tunneskaala oli aikamoinen, noin niin kuin muutenkin.

Näitä kirjoja voin suositella jännäreiden ystäville, rakkausromaaniksi nämä eivät todellakaan taivu ;)


30 kommenttia

 1. Kiitos kirjavinkeistä. Jostain syystä valitsen dekkareita reissulukemiseksi. Nyt harkitsen näiden lukemista kotona. Olisi niin noloa itkeä junassa tai lentokoneessa. Hyvää Pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Kirsti, kiva jos sieltä löytyisi jokunen mieleinen kirja.
   Itse pidän myös nimenomaan dekkareista ja tosiaan, nämä kannattaa ehkä lukea siellä kotona:) Voihan toki olla, että nämä kirjat eivät vaikuta samalla tavala kaikkiin, mutta minuun tunteisiin nämä iski ja kovaan.
   Oikein ihanaa pääsisäis maanantaita <3

   Poista
 2. En olekaan lukenut pitkään aikaan mitää kirjoja, ei jotenkin aika riitä lapsiperheessä kaikkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kanssa lapsiperhe ja vuorotyö, mutta itse rakastan lukemista ja monesti luenkin illalla, kun on rauhallinen hetki :) Ihanaa viikkoa Milla!

   Poista
 3. Kuulostaapa tunteisiin vaikuttavilta kirjoilta. Ihanaa pääsiäisviikkoa sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vaikutti tunteisiin ja suuresti, välillä ihan puistatti, nauratti ja itketti.
   Ihanaa uutta viikkoa muru <3

   Poista
 4. Tuollaisten kirjojen parissa todella viihtyy :) Kivoja kuvia! Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jännäreiden parissa viihtyy on ne luettuna- tai telkkariversiona :)
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Tykkään tosi paljon rikossarjoista, mut kirjoina tulee harvemmin luettua. Nää vaikuttaa mielenkiintosilta, laitan nää ehdottomasti ylös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sam täällä, rikossarjat on ihan lemppareita. Ota ihmeessä nimet ylös, jos vaikka kesällä rantalukemiseksi.

   Poista
 6. Mukavaa pääsiäisviikkoa. Luin edellisen postauksesi; ja tuo Wilma ei ollut minulle tuttu, sellaista ei ollut vielä kun poikani oli koulusa. Täällä on koulun /luokan ja kodin välillä WhatsApp-ryhmiä. Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael ja kivaa pääsiäistä sinne myös.
   Teillä ilmeisesti toimii WhatsApp-ryhmä kuitenkin hyvin ja se on ihanaa.

   Poista
 7. Tykkään katsoa ruotsalaisia ja norjalaisis rikossarjoja telkkarista, mutta jostain syystä en ole koskaan lukenut kirjamuodossa yhtäkään. Nyt alkoi kuitenkin houkuttaa tämän postauksesi ansiosta! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueppa edes yksi kirja ja olet varmasti koukussa:) Minä olen viimeisen vuoden aikana löytänyt useamman todella hyvän ruotsalais ja norjalaiskirjan, ja menee heittämällä ohi jopa monesta jenkkidekkaristista.

   Poista
 8. Tosi vähän tullut viime aikoina luettua fiktiivistä - olisikohan taas aika avata jokin kirja :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kirjavinkeistä, nämä oli molemmat sellaisia etten ollut kuullutkaan aikaisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä ja kiva jos tästä löytyi vinkkejä pomittavaksi :)

   Poista
 10. Ihania kuvia taasen kerran <3

  Oletko Jo Nesbön ystävä, ovatko suosittelemasi dekkarit saman tyylisiä? Mulle Nesbö on dekkaristien aatelia :)

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana <3
   Olen kuullut Nesbosta, mutta en ole vielä lukenut hänen tuotantoaan, on kyllä ollut mielessä monesti. Näm kirjat ovat saman tyylisiä, koskka kriitikot jopa vertaavat Nesboon.

   Ihanaa viikkoa Taru <3

   Poista
 11. Malttaisimpa minäkin lukea :D Ehkä jonakin päivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä ehdit vielä :D Mä kerron täällä kirjavinkkejä, joita voit sitten poimia;)

   Poista
 12. Kiitos vierailusta ja kommentistasi blogiini ☺

  Herkän tunnelmallisia kuvasi ♫
  Nuorempana tuli kirjoja luettua, mutta taitaa mennä vanhuuden piikkiin, kun enää ei tuu luettua ☺
  Mukavaa Pääsiäisen odotusta Sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tuli vastavierailulle ma-te :)
   Kiitos myös kuvakehuista ja komentistasi, ne lämmittävät aina :)
   Oikein ihanaa maanantaita ja pääsiäistä sinulle.

   Poista
 13. Tunnelmallisia kuvia! Itse olen luvattoman laiska lukija, mutta pitäisi ehkä taas petrata. :-)

  Kävin lukemassa tuon edellisen kirjoituksesikin. Kirjoitus oli hyvä, vaikka aihe on minulle henkilökohtaisesti vieras. Juttelin kuitenkin taannoin Amerikan-matkalla ukkelin sukulaisten kanssa Wilma-systeemistä, ja toivon, että olisin tiennyt Wilmasta myös tämän toisen puolen, niin olisin osannut keskustella asiantuntevammin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu:) Nykyään kun on niin paljon kaikkea touhua arjessa, niin ei se lukeminen ole välttämättä ihan ekana mielessä, mutta joskus on ihan kiva uppoutua kirjojen maaailmaan :)

   No kuule eipä mittään, ensi kerralla sitten voit kertoa näitä kokemuksia Wilmasta heille :D

   Poista
 14. Kiitos näistä vinkeistä, onkin otettava nämä muistiin:) Luen jännityskirjallisuutta kohtuudella, koska monet saattavat olla liian raakoja ja minä saan ne uniini:) Mutta kyllä niitä pitää joskus lukea, kohtuudella.
  Pakko kertoa, että luin kerran kirjan nimeltä "Lasi maitoa, kiitos! " Olipa kirja, hyvä ja kertoi myös tavallaan dokumentoiden asioista, mille me suljelle usein silmämme. Mutta kamalat painajaiset siitä sain, oli sen verran kamala. Kertoi 15-v tytöistä ja omani oli silloin tuossa iässä. Jos et ole herkkis, niin kokeileppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saat ne uniin, niin täytyy sanoa, että älä lue näitä. varsinkin Vaaran Varjo kirjassa on sellaisia kohtia, jotka ehkä voivat olla sitten liikaa sinulle.

   Kiitos sinulle kirjasuosituksesta, täytyy laittaa lukulistalle!

   Poista