Suuntana Mikkeli


















Nämä kuvat ovat viime viikkoiselta Mikkelin reissultamme, jonne suuntasimme siskoni kanssa.
Äidillä on muutaman päivän päästä syntymäpäivät ja päätimme käydä juhlistamassa häntä hieman etukäteen. Ei se ole niin päivän päälle koska niitä synttäreitä viettää, pääasia että saimme viettää ihana päivä yhdessä<3

Startattiin aamusta matkaan, ilma oli hieman sateinen, liikennettä vähäisenlaisesti ja matka taittui oikein rattoisasti ja nopeasti Lahden Kärkkäiselle asti.
Päätettiin pitää siellä pikku paussi, joka kesti öö.. puolitoista tuntia! Mutta siis eihän tuolta pääse ihan heti pois-ihan mieletön shoppailupaikka. Sieltä löytyi yhtä sun toista ihanaa, täytyykin laittaa niistä ihan oma postaus tulemaan. Oletteko muuten käyneet Kärkkäisellä? Suosittelen.

Kun oltiin juotu kahvit ja syöty hampparit, sekä tyhjennetty puoli puotia, jatkettiin matkaa määränpäähän. Äiti ja isäpuoli odottelikin meitä ja arvasi, missä olimme pitäneet pikku taukomme;)

Pääsimme suoraan kahvipöytään, nautittiin järjettömän isot ja hyvät viinerit, (hyvästi dieetit) munkit piti jättää toiseen kertaan. Sen jälkeen suuntasimme käymään tutuilla nurkilla. Ollaan joskus lapsena asuttu Mikkelissä, ja isovanhempien luona vietetty paljon lapsuuden kesiä.
Kävimme Tertin Kartanossa, joka on niin kaunis ja tunnelmallinen.
Täältä löytyy mielettömät suklaakakut, ja herkkuja kotiin viemisiksi. Tertin Kartano on myös suosittu lounaspaikka.  Minä olisi puolestani voinut kotiuttaa nuo upeat puupöydät <3

Käväistiin myös Kenkäverossa. Sieltä löytyy ihania kasvitauluja, ostin meille kotiinkin yhden. Meinasi tulla valinnan vaikeus, koska niitä on ihan mielettömän upea valikoima. Kasviaiheisia tuotteita oli paljon muitakin mm; patalappuja, tarjottimia, kaitaliina, essua jne.
Myös lähiruokaa ja käsityöläisten tuotteita laidasta laitaan.

Päivälliselle suuntasimme Mikkelin rautatieasemalle ravintola Vaihaan.
Tämä ihana vanha asema on kertakaikkisen tunnelmallinen ruokapaikka, käykää ihmeessä testaamassa.
Oli muuten hauska sattuma, kun odotimme annoksiamme ja samalla katselimme lähteviä junia, niin ikkunan edestä kulki perhetuttu- äitini kummipoika, jonka minä olen nähnyt viimeksi vuosikymmeniä sitten!
Yritin hillitysti vimmatusti huitoa ikkunan takana ja kiinnittää hänen huomion, mutta hän ehti valitettavasti nousta junaan. Tarjoilijat olivat hyvin kohteliaita ja leikkivät etteivät olleet huomanneetkaan touhuani:)

Joka tapauksessa ruoka oli todella hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi, meistä ei nimittäin kukaan pystynyt syömään annostaan loppuun asti.

Tämän jälkeen ajeltiin takaisin porukoille ja kävimme vielä penkomassa kellarin aarteita. Tämä on sellainen joka kertainen harrastus, josta jokainen nauttii suunnattomasti. Poruat, että pääsee tavaroista eroon ja me , kun saamme ihania aarteita kotiin vietäviksi.
Siskoni kantoi kotiin kasan mattoja, minä puolestaan pari ihanaa käsilaukkua.
Illalla köröteltiin onnellisena kotiin, Kaikilla oli ihan mielettömän hyvä mieli.
Äiti soitti vielä perään, että ihan paras synttärilahja kun kävitte <3 Ei sitä aina tarvitse isoja juttuja hankkia, vaan yhdessäolo on lahja, joka on sitä ihan parasta <3











32 kommenttia

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Välittyy mukava fiilis ja nyt alkoi niin tehdä mieli jotain herkullista suklaakakkua tuon yhden kuvan vuoksi :D <3 Ja muuten supersuloinen tuo keltainen villapaitasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista:) Suklaakakku toimii aina:D
      Tuo keltainen neule on muuten alelöytö, tykkään kovasti:)

      Poista
  2. Kauniit kuvat kivalta reissulta. Ja hyvä kuva sinusta. Tuttuja paikkoja, kun ystävä asuu Mikkelissä ja sikulaispojan häät olivat Kenkäveroniemessä.
    Mukavaa illan ja viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Kirsti :)
      Mikkeli on sinulle sitten hyvinkin tuttu paikka. Tuolla on varmasti ollut upeat häät-puitteet on niin komiat!
      Ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  3. Ihania kuvia ja tuo asemaravintola vaikuttaa kymppipaikalta😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja se asemaravintola on ihan kymppi, palvelua myöten <3

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja niin mielettömät noi lankkuruokapöydät! Ihana keltainen neulekin siellä näkyy. Mikkelissä olen käynytkin ja ties vaikka taas menisin, ystävä kutsuu mökille kyllä, joten tietääpä ainakin mitä siellä tehdä, jos mökki alkaa käymään ahtaaksi.

    Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios ihana <3 Siis mä olisin niin halunnut viedä kotiin tuon lankkupöydän, ihan mieletön! Oli tuolla muuten paljon muutakin mitä olisi voinut kotiuttaa, ihana paikka.
      Jos olet menossa Mikkeliin käyppä noissa ja hei käy kurkkaamassa se vanha asemarakennus, ihana kuvauspaikka <3

      Poista
  5. Ihanan aitoja ja monipuolisia kuvia! :) Osaa jäi ihan tuijottamaan! ♥

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia! :) Kenkävero on kyllä aivan ihana paikka, kasviaiheisia tauluja ja tuotteita tuli myöskin ihasteltua viime reissulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kenkäverosta löytyy aina jotain ihanaa. Tykkään kun siellä on paljon lähiruokaa ja käsityöläisten tuotteita tarjolla.

      Poista
  7. Ihanalta kuulosti tuo teidän päivä :) Itsekin kävin juuri viikonloppuna vanhempiani moikkaamassa. On kivaa, kun on hyvät ja mutkattomat välit :)

    Me ajellaan aina kerran kesä Mikkelin ohi meno- ja tulomatkalla. Monta kertaa ollaan mietitty tuota Tertin Kartanoa pysähdyspaikkana, jos nyt vaikka tänä vuonna päästäisiin sinne asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kylä sellainen hyvänmielen päivä ja niin on ollut ilmeisesti teilläkin-ihanaa <3
      Nyt teidän täytyy yrittää ehtiä tertin Kartanolle, se on todella tunnelmallinen ja kesällä siellä on myös kiva terassi käytössä.

      Poista
  8. Tertin kartano ja Kenkävero ovat todella näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Noista upeista kuvista välittyy hyvin tunnelmat:)
    Lahden Kärkkäiselle olen käynyt muutaman kerran ja tykkään kierrellä siellä, koska sieltä löytyy kaikenlaista sellaista tavaraa, joihin en ainakaan itse törmää muualla. :)
    Kivaa viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihana kuulla että kuvista välitty se tunnelma jota yritin niihin vangita. Kumpikin noista paikoista on ehdottomasti käymisen arvoiset ja vielä aika lähellä toisiaan, joten mukavasti menee samalla reissulla.

      Kärkkäinen on kyllä sellainen aarreaitta, että oksat pois!

      Poista
  9. Nimenomaan, parhaat asiat ovat yleensä vaatimattomia tai jopa ilmaisia ♥ Ihana päivä teillä ollut! Kärkkäisellä on käyty juu ja siellä menee tovi jos toinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja nämä säilyy muistoissa ikuisesti. Oli oikein ihana ja tunnelmallinen päivä, näitä lisää<3
      Hih ja juu Kärkkäisellä vierähtää aika ihan huomaamatta.

      Poista
  10. Upeat kuvat ja niin huippuja tuollaiset päivät♥ Onnea teidän äidille! Kärkkäinen on tuttu paikka ja siellä saa kyllä aikaa kulumaan, vaikka olisikin ajatuksena ihan vaan käväistä:) Mikkeli ei olekkaan yhtään tuttu paikka, Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää päivät on ihan parasta <3 Ja Kärkkäinen, jestas sentään siellä menisi koko päivä jos vain olisi aikaa, ja palkkapussi:D

      Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne <3

      Poista
  11. Onnittelut teidän äidille! Ihania kuvia olet ottanut ja se on kyllä totta, että yhdessä vietetty aika on parempi lahja kuin joku turhake.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana <3 Kerron onnittelut ehdottomasti.
      Yhdessä vietetty aika on korvaamatonta ja kyllähän äidilläni on jo tarpeeksi kaikkea tavaraa kaapit täynnä:)

      Poista
  12. Upeita kuvia!
    Ihana lahja varmasti äidillesi tuo teidän yhteinen aikanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana ja äiti oli niin onnelline ja sanoi, ettei muuta lahjaa kaipaakkaan <3

      Poista
  13. Olipa kiva katsoa näin mikkeliläisenä kaupunkimme ihanuuksia muitten kuvaamana. Sitä kun herkästi tahtoo ne oman kaupungin ihanuudet jäädä vähän vähemmälle huomiolle...tosin itselle juuri nuo paikat on hyvinkin tuttuja ja ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit, ja nuo paikat ovat kyllä ihania. Onko sinulla vinkata jotain muuta missä ehdottomasti kannattaa käydä, kun seuraavan kerran sinne ajelen:)?
      Meillä kun on äidin kanssa aika lailla samat kulmat aina kierrossa, kun siellä käyn:D

      Poista
  14. Kivan kuuloinen päivä teillä ollut <3 Ihania kuvia jälleen :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oli oikein mukava päivä:)
      Mukavaa viikonloppua sinulle myös <3

      Poista
  15. Ihania kuvia ja näyttää/kuulostaa kivalle päivälle! :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Mikkeli on kiva myös pysähdyspaikkana, kun on matkustamassa sen ohi pitemmälle. Olen kerran saanut mieheni houkutelluksi tuonne kenkäveroon ja se oli kija juttuja täynnä:)
    Tuo on niin totta, ettei syntymäpäivän vietolla ole minullekaan aina niin väliä, kunhan on siinä hujakoilla:)

    VastaaPoista
  17. Oi miten kivoja kuvia! Tuttuja paikkoja..usein siitä ohi vitostietä ajanut🌻

    VastaaPoista
  18. Aww, olette viettäneet ihanan päivän yhdessä <3 Kauniita kuvia ja lämmin postaus <3
    Kärkkäinen on tuttu paikka. Ylivieskan Kärkkäisellä tuli visitoitua viikottain kun asuin Kalajoella. Matkaa ei ollut kuin 38 km.
    Iloa ja energiaa uuteen viikkoon Souliina kaunokainen <3

    VastaaPoista