Syyssunnuntai









Heissan, ihanaa syyskuuta ja kaunista sunnuntaita <3

Oon riemuisani läppäri tuli takaisin! Kaikki ei todellakaan mennyt nappiin tälläkään kertaan mutta annetaan yksityiskohtien olla, pääasia että kone on kotona ja mä pääsen kirjoittamaan ja tekemään ne rästissä olevat asiat pois alta.

Niin ja terkut muuten sairastuvalta. Mua on vaivannut joku megaluokan syysflunssa, joka kyllä kävi koko perheen läpi, mutta ei suostu jättämään minua rauhaan. Ääni on kuin vanhalla variksella, silloin kun se suostuu toimimaan ja poskiontelot ovat täyttyneet, jostain ihan muusta kuin botoxista, keuhkot elää omaa elämää ja teetä kuluu järjettömät määrät.
Mutta ei anneta sen häiritä, näitä tulee ja menee-odotan kuumeisesti sitä menemistä.

Niin ja se tulee ja menee myös kesä, mutta onneksi sillai hitaasti viivytellen.  Nautin tästä alkusyksystä, kun illat alkavat pikkuisen hämärtyä, mutta ulkona on vielä tajuttoman lämmin, niin kuin viime päivinä on ollut, niin ettet oikeastaan voi sanoa, onko vielä kesä vaiko jo syksy alkanut.

Luonto on sykähdyttävän kaunista ja tekisi mieli vain ulkoilla, flunssasta huolimatta, tosin se on jäänyt juuri nyt valitettavan vähiin, lähinnä pieniin pyrähdyksiin pihalla. Sitä vastoin siitä osasta syksyä en pidä, kun sataa ja on pimeää koko ajan, se vie fiilikset kaikesta. Nyt onkin hyvä aika kerätä energiaa varastoon ja nauttia näistä päivistä.

Meidän kotimme lähellä on kaunis puisto, jossa on upea vanha kartano ja kauniita istutuksia. Yksi kauneimmista on mielestäni tuo syyshortensia, joka muuttaa väriään syvemmäksi päivien edetessä. Viime vuonna se oli tosin mielestäni tuplasti isompi, mutta ehkä sitä on viime syksyn jälkeen hieman harvennettu. Kaunis se on silti joka tapauksessa.

Niin ja piti sanoa vielä tuosta Kombuchasta, olen vallan ihastunut siihen, tuo inkivääri-sitruuna maistuu mielestäni ihan simalle, siis todella hyvälle, oletteko maistaneet? Voihan se olla, että makuaistini on just nyt hieman sekaisin, mutta hyvällä tavalla.
Kombucha on siis vihreästä teestä hapattamalla tehtyä juomaa, joka sisältää maitohappobakteereja ja jonka pitäisi olla vatsalle hyväksi.  Tästä en osaa varsinaisesti sanoa onko näin, mutta maukasta se on.


Suloista sunnuntaita <3






28 kommenttia

  1. Upea juttu, että sinun läppäri on VIHDOIN kotiutunut! Flunssa ei ole kiva juttu mutta sitä tuntuu nyt koulujen ja tarhojen alettua olla liikkeellä. Moni tuttu on valitellut samaa, että ääni kähisee, yskittää ja kuumettakin. Toivotaan, että saisit itsesi pian kuntoon <3 Kipeänä olo tällaisissa kesäkeleissä on kurjaa. Ihania kuvia niin kauniista ja tutusta paikasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on kun ois lottovoitto tullut, kun sai koneen takasin;)
      Joo mulla just noi kaikki samat oireet ja inhottaa kun välillä jo luulis, että olo parempi, niin eiköhän seuraavana aamuna ole taas pahempi olo, kuumeiden kera. No kyllä tää tästä.
      Tuo puisto on vaan niin kaunis<3

      Ihanaa sunnuntaita Marjo <3

      Poista
  2. Juurikin tuo sitruuna-inkivääri Kombucha on mun lemppari maku! Sima tulee tosiaan minullakin mieleen, myös ilman flunssaa. Tosin nyt juuri aloittelen tämän kauden toista flunssaa kurkkukivulla. Eka oli elokuun alussa. Pikaista paranemista ja ihanan aurinkoisia syyskuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kiva kuulla, että muillekkin tulee siitä sima mieleen:) Se on muuten todella hyvää, ja jossain oli ohje kuinka tehdä tätä myös itse, mutta tyydyn toistaiseksi ainankin ostamaan tämän valmiina:)

      Onpa kurja kuulla, että sinulla on uusintakierros flunssan kanssa. Tuntuu niin epäreilulta. Toivottavasti selviäisit tästä kerrasta nopeasti, tsemppiä!!

      Poista
  3. Tsemppiä sinne sairastuvalle! <3 Olen kuullut ihan viime aikoina paljonkin tuosta Kombuchasta, mutta en ole ottanut selville että mistä siinä on kyse. Nythän sekin selvisi :D Pitänee kokeilla; toivottavasti se auttaa myös sinun flunssaan.

    Kaunista syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Katja, täällä pikku hiljaa toivutaan:)
      Suosittene muuten kokeilemaan tuota Kombuchaa, se on hitsin hyvää ja varmasti, jos pidempään käyttää huomaa ne terveysvaikutukset ihan toisella tavalla, toivottavasti ainanakin :D

      Poista
  4. TAitaa syysflunssat iskenä heti ekana päivänä....ystävällänni kävin kylässä ja hänkin valitteli, että flunssa taitaa tulla..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän ne yleensä iskee, valitettavasti. Toivottavasti ei nyt sinulle kuitenkaan tartu, vaikka ystävälläsi flunssanoireita olikin!

      Poista
  5. Kiitos paljon Suvi ja leppoisia sunnuntai fiiliksiä!

    VastaaPoista
  6. Meille flunssa kotiutui nyt viikonloppuna ihan täydellä teholla ja varmasti ensi viikon puolelle menee parantelut, toivottavasti ei kovasti pitkittyisi sairastaminen.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih ei teillekin:( Jaksuja kovasti sinne sairastuvalle, toivottavsti se menee nopsaan teillä ohi, meilläkin muut parani kohtuullisessa ajassa, paitsi me tytöt.

      Poista
  7. Tutut maisemat, tuo on kyllä upea miljöö! Mä tykkään Kombuchasta myös, nam ♥
    Ihania syyspäiviä Pauliina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks olekin Maikku ihana paikka <3 Täytyykin tehdä joskus picnic treffit tonne, otetaan Kombuchat mukaan myös:)

      Kiitos ja kauniita syyspäiviä sinulle myös<3

      Poista
  8. Aivan ihania kuvia taas kerran! Voihan räkä (sanan varsinaisessa muodossa) näiden flunssien kanssa. Itse olin viime viikon alusta 2 päivää pois töistä, oli ihan järjetön räkis. En edelleenkään ole ihan terässä vielä, yskittää niin maan vietävästi ja ääni on maassa.
    Paranemista sinulle...tuosta juomasta ei ainakaan haittaa ole nuhaisena.
    Oot ihqu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinä ihanuus Outi sä oot myös<3
      Tää on kyllä ihmeen sitkeä tauti, lepää Outi kunnolla, ettei tuu mitään jälkitautia, sä oot kuitenkin tärkeämpi <3

      Jaksuja ihana ja toivottavasti nähdään pian<3

      Poista
  9. Kauniit kuvat! Ihanaa syksyä sulle!

    VastaaPoista
  10. Flunssakausi on tainnut alkaa vähän tavallista aiemmin. Minullakin useamman päivän on ollut olo, että flunssa saattaa tehdä tuloaan. Toivottavasti jää vain tunteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi että sinäkin olet tulossa tuohon flunssaan. Se on niin siitkeä tauti ja vie kyllä tehokkaasti voimat. oivotaan tosiaan, että jää vaan tunteeksi.
      Leppoisaa viikonloppua <3

      Poista
  11. Voi ei mikä pöpö teille on iskenyt. Tsemppiä ja hurjasti paranemisia <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, kunnon pöpö!
      Ihanaa viikonloppua ja täällä aiotaan kokeilla jo töihin menoa :)

      Poista
  12. Hyvä et sait läppärin takaisin. :) Aurinkoista syyskuuta, ainakin tänään sää hellii. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen riemuissani tuosta läppäristä :)
      Ja kiitos Johanna <3 aurinkoista syyskuuta sinnekin, nyt on oikein mukavan oloinen viikonloppu:)

      Poista
  13. Olipa sillä läppärillä pitkä reissu ;)
    Jos olet tuossa kuvassa "pipi", ei kyllä päälle näy. Ja muutkin kuvat ovat kauniita.
    Pikaista paranemista ja mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä oli kyllä käsittämätttömän pitkä reissu, en todellakaan tiedä mitä kummaa sille ollaan tehty tossa ajassa;)
      Ja kyllä olen kuvassa pipi, mutta valo näyttää tulevan just oikeasta suunnasta peittäen pahimmat nuhanenän jäljet;)

      Kiitos Kirsti Kaija ja mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  14. Miten kauniina olet siellä vaikka kauhea tauti on päällä. Vitsi se sun äänikin on niin kröhäinen, toivottavasti paranet pian. <3

    Halit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tiia <3 Täällä jo yritetään päästä töihin, ääni alkaa pikku hiljaa jo palailla takaisin :)
      Mukavaa viikonloppua sinne reissuun <3

      Poista
  15. Upea miljöö lähellänne. Hortensia nöyttää hurmaavalta. Kerran tai kaksi olen Kombuchaa maistanut, mutta en tuota makua. Inkivääri-sitruuna maistuu yhdistelmänä muussakin eli täytynee kokeilla. Toivottavasti tautisi on helpottanut. Syysterveisin Tuija

    VastaaPoista