Miniloma KööpenhaminassaIhanaa uutta viikkoa ja terkut Köpiksestä! Käytiin tosiaan jo viikko sitten frendin kanssa Tanskassa, mutta arki lähti rullaamaan sellaista vauhtia saman tein, kun palasimme suomen kamaralle, että vasta nyt ehdin istahtamaan koneen ääreen naputtamaan pientä juttua reissustamme.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin Kööpenhamissa, mutta voin käsi sydämellä sanoa, ettei varmasti viimeinen. Ihastuin kaupunkiin ja sen sykkeeseen heti. Ihmiset ovat hyvin ystävällisiä, ruoka on mielettömän hyvää, joskin hintataso on mielestäni korkeahko, niin ruoan kuin ostostenkin suhteen.
Tällä kertaa tuliaiset jäivätkin pieniin ostoksiin, sen sijaan panostettiin elämyksiin kuten, nähtävyyksiin, ruokaan, sekä vietettiin upea päivä tuossa uskomattoman kauniissa Tivolissa!

Tivoli on ehdottomasti pakko kokea, jos on Köpikseen asti päässyt.
Se sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä ja on maailma toiseksi vanhin huvipuisto. Se on rakennettu jo1843.
Jos sinulla on aikaa, suosittelen käymän siellä vasta illalla sillä silloin valaistus ja tunnelma on ihan omaa luokkaansa suorastaan huikea!
Tosin samaa mieltä on myös paikalliset ja moni turisti ja illasta on myös eniten porukkaa liikenteessä, joten jos haluat hieman rauhallisempaa menoa, käy Tivolissa päivällä upea se on silloinkin. Pelkkä sisäänpääsy maksoi n 20€ laiteliput tulee vielä tuon summan päälle. Eli ihan ilmaista lystiä ei tämäkään huvitus ole.
Ystäväni totesi reissun alussa, että on ihana eksyä joka reissulla ja löytää tällä tavalla kyseisestä kaupungista jotain uutta. Ja näin me teimmekin. Eksyttiin pienille sivukujille, mistä löytyi söpöimmät pienet kahvilat sekä pienet puodit. Sellaisia, joiden ikkunat olivat jalkakäytävän tasolla, joihin piti pujahtaa pieniä portaita pitkin alas puotiin, ja jossa tervehti aina ystävällinen myyjä hymy huulilla. Näistä paikoista löytyi myös ne suloisimmat matkamuistot mukaan.

Ja ne kukkakaupat, niitä oli monessa kadunkulmassa, täynnä toinen toistaan kauniimpia kimppuja.
Olisin halunnut tuoda kotiin sylintäydeltä kukkia, mutta nyt täytyi vaan tyytyä ihastelemaan ja jättää ne ilahduttamaan jonkun toisen kotia.

Tuntuu, että reissusta olisi kerrottavaa, vaikka ja kuinka paljon, joten teen vielä toisen pienen postauksen, johon laitan ne omat suosikkipaikat, jossa syötiin ja käytiin.

Mutta vinkiksi, että kannattaa silmäillä noita matka ja lentotarjouksia, koska joskus Kööpenhaminaan voi saada lennot ihan muutamalla kympillä ja sinne ei ole edes pakko jäädä yöksi, vaan voi lähteä aamu seiskan lennolla, niin kuin mekin teimme, näin jää koko päivä aikaa tutustua kohteeseen, käydä shoppailemassa ja syömässä ja illalla takaisin kotiin :) Me tosin jäimme pariksi yöksi, mutta suunnitelmissa olisi palata tälläiselle päivän reissulle vielä.

Nyt kuitenkin on taas mentävä. Ihanaa viikkoa ja syyskuun viimeistä<3


 10 kommenttia

 1. Kööpenhamina on hieno paikka ja paljon nähtävää. Ja, kiitos tuosta vinkistä, lentojenhintoja seurailemaan ja omaa matkaa tilaamaan. :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, miten kauniita kuvia yhdestä suosikkikaupungistani, johon toivoisin pääseväni verestämään muistoja. Viime kerrasta on jo niin kauan, etten kehtaa edes kertoa. Kööpenhamina oli nimittäin interrail-matkojemme tärkeä etappi mennen tullen. Kävelykadut ja polkupyörät sekä hyvä tunnelma tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Kiitos kivasta piipahduksesta! Syysterveisin Tuija

  VastaaPoista
 3. Ihana olisi tuonnekin päästä. Joskus vuosia sitten teimme pikapyrähdyksen tuonne tivoliin kun oltiin ohikulkumatkalla.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Tytär oli vuoden alussa Köpiksessä käymässä ystävänsä kanssa. Vähän kauhistelivat tuota tivolin hintaa, mutta ostivat kuitenkin liput, koska hienoja kuvia oli saatava :)
  Ihanan kuuloinen reissu muutenkin ja jään kyllä odottamaan seuraavaakin postausta.
  Kivaa viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttavan kuuloinen reissu teillä ollut ❤️ ja taas niin kauniit ja tunnelmalliset kuvat 😍 Nyt minulle iski matkakuume ja olisi ihana päästä Kööpenhaminaan. Mukavaa viikkoa sinulle Souliina 😊

  VastaaPoista
 6. Hienosti olet kuvannut reissuanne. Tuli hinku tehdä oikea lomamatka Köpikseen.
  Olen ollut siellä joskus useinkin, mutta vain läpikulkumatkalla Århusiin, josta lainapoikani on kotoisin. Nyt poika on niin vanha, että matkustaa yksin.
  Oikein mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 7. Köpis on niin ihana! Kaikki ne kauniit rakennukset, kukkakaupat, leipomot, kahvilat, ravintolat, pikku puodit, niin tunnelmallista.

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia!
  Varmasti riitti nähtävää ja koettavaa.
  Leppoisaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 9. Näyttää kauniilta kaupungilta, itse en ole koskaan Kööpenhaminassa käynytkään ♥️

  VastaaPoista