Postikortteja Turusta


Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Turku/ Pieni Ideapuoti

Terkkuja kuukauden takaiselta Turun reissulta! Kävimme tosiaan jo noin kuukausi sitten tutustumassa Turun Seurahuoneeseen, mutta nyt vasta minulla on vihdoin aikaa istahtaa koneelle ja poimia teille kuvasaldoa ja fiiliksiä kyseisestä reissusta.

Huhtikuun alussa avautunut Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on eläväinen boutiquehotelli
keskellä kaupunkia - modernisti 1920-luvulta tähän päivään tuotu yllätyksellinen klassikko.
Hotellin seinien sisään kätkeytyy pala turkulaista historiaa, sillä Turun Seurahuoneella on kestitty vieraita jo lähes vuosisadan ajan. Yllätetty laivanrakentajia, liikemiehiä ja kaupungin kermaa, saatu juhlivat suvut ja maailmaa matkanneet kummitädit ihastumaan hotellin ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Tähän ainutlaatuiseen tunnelmaan ihastuimme myös me, viimeistä sydämen sopukkaa myöten- se tunnelma täytyy ehdottomasti itse kokea<3







Kun sisustusarkkitehti Jaakko Puro lähti suunnittelemaan turkulaisen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistusta, yksi oli varmaa. Hän ei halunnut tehdä museota. Työn alle laitettiin Turun hotellitarjontaa täydentävä ylellinen, moderni ja hauska hotelli täynnä raikkautta, valoisuutta ja elämyksiä.
Rakennus ja sen suojellut yksityiskohdat kertovat jo itsessään talon värikästä tarinaa. Siksi Puro poimikin työnsä innoittajaksi 1920-luvulta upeat, pitkiä pitsihansikkaita käyttävät daamit sekä elämän iloisen kepeyden.



Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Hotelli Seurahuone valmistui alkuvuodesta 1928. Sisustuksen estetiikkaa innoittivat 20-luvulla muun muassa antiikin seinämaalaukset, eksotiikka ja kaukomaat. Pinnat olivat usein tummia, jopa mustia.
Väreinä suosittuja olivat violetti, kulta ja erilaiset sinisen sävyt. Näitä teemoja ei uudistuksessa ole sivuutettu. ”Pyrin siihen, että astuttaessa sisään Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle, vastassa on runsaasti aistittavaa”, Puro summaa. Viihtymistilan valaistut ikkunat toimivat myös paikallisille kutsuna viihtymään.









Meidän huoneemme sijaitsi hotellin kuudennessa kerroksessa, jonka ikkunasta oli kauniit näkymät keväiseen Turkuun.
Hotellihuone itsessään oli kertakaikkisen hurmaava. Tuo tummanpuhuva tyyli on just niin minua, että en voinut lakata ihastelemasta sen kauniita yksityiskohtia, lattiaa myöten. Ja kuten moni jo tietääkin, minulla on hassu suhde kylpyhuoneisiin. Tarkistan hotelleissa ensin sen, miltä kylpyhuone näyttää, ja oli taas haljeta riemusta, kun huomasin, että huoneessani löytyy kylpyamme! Ja kyllä, tälläkin reissulla nautin pitkän vaahtokylvyn yön hiljaisina tunteina.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on aistikas ja eläväinen boutiquehotelli keskellä Turkua. Modernisti 1920-luvulta tähän päivään tuotu yllätyksellinen klassikko.
Hotellimme seinien sisälle kätkeytyy pala turkulaista historiaa, onhan Turun Seurahuoneella kestitty vieraita jo lähes vuosisadan ajan. Yllätetty laivanrakentajia, liikemiehiä ja kaupungin kermaa, saatu juhlivat suvut ja maailmaa matkanneet kummitädit ihastumaan hotellin ainutlaatuiseen tunnelmaan. Täynnä koskettavia ystävyyden hetkiä ja unohtumattomia rakkaustarinoita. Meillä sinä elät osana eläväisen Turun tarinaa





Illallista nautimme tunnelmallisessa Gunnar  Eatery& Bar- ravintolassa, jonka tunnelmaa voin kehua täydestä sydämestä.
Yhteisöllisyys näkyy sosiaaliseen ruokailuun kannustavassa ”sharing”-tarjoilutavassa. Ruoka
tarjoillaan tarjoiluastioista, joilta jokainen saa koota itselleen sopivan annoksen. Pöytään tuotiin makuhermoja hiveleviä annoksia, joissa oli käytetty paljon Turun pientuottajien herkkuja.

Lähituottajien puhtaista raaka-aineista valmistettuja annoksia nautitaan muun
muassa turkulaisen Terraviivan helmikoristeellisilta keramiikkalautasilta, jotka ovat käsityönä tehtyjä ja uskomattoman kauniita. Täällä on todellakin panostettu kokonaisuuteen viimeistä piirtoa myöten.

Oman tunnelmansa iltaan toi toki myös ihana seura. Oli kiinnostavaa ja kiehtovaa tutustua taas uusiin ihmisiin ja heidän tarinoihinsa. Olisin voinut istua pöydän ääressä juomassa viiniä ja keskustelemassa läpi yön. No oikeastaan jatkettiinhan me jutustelua ja muutaman lasillisen verran vielä Wiklundin kattoterassilla. Käykää ihmeessä, jos mahdollista, siellä on kerrassaan upeat näkymät sekä tunnelma.




Jos illallinen oli mieleenpainuva, oli sitä myös aamiainen. Aamupala oli upea, herkullinen ja erittäin runsas! Kahvit ja teet tuotiin pöytiin valmiiksi pienissä kannuissa, huomaavaista ettenkö sanoisi.

Tarjolla on niin suolaista kuin makeaa ja hedelmiä vatsan täydeltä. Aamiaisella oli mahdollista saada myös vastavalmistettuja lämpöisiä bageleita tai suolaisia piirakoitakin. Tällä aamupalalla jaksaa taatusti iltaan asti <3



 Katutaide-rakastan sitä <3







Pääsimme tutustumaan samalla reissulla myös kahteen hurmaavaan yrittäjään ja käsityöläiseen korutaiteilija Katri Juvaan Nikko Takko Jewrlyn, sekä Terraviiva keramiikkapajan  Minna Komulaiseen.

Heidän työtilansa ovat pienen kävelymatkan päässä hotellilta, ja aivan hurmaavia sekä kiehtovia tiloja kumpikin. Oli myös mukava päästä kuulemaan tarinaa näiden yritysten synnystä ja samalla näkemään, kuinka esimerkiksi tuollainen pitsikoristeltu lautanen syntyy.

Kuten arvata saattaa, jokainen koru ja keramiikkatyö on uniikki ja näin ollen erityinen.
Kotiin viemisiksi lähti Katri Juvan tekemä kaunis käsikoru ja Terraviivan musta pitsilautanen.










Ennen kotiinpaluuta käväisimme vielä syömässä Ravintola Venn:issä, ihanaa ruokaa täälläkin! Tilasin itselleni moktailin, ihan vaan sen nimen perusteella, kuka muka voi vastustaa drinksua nimeltä Kieli Mattotelineessä. Täpäkkää ja hyvää!


No niin nyt on ihan pakko jo lopetella, koska tarinaahan olisi, mutta aika loppuu taas kesken. Joten kiitos asianosaisille, reissu oli yksi parhaista ja olen kiitollinen kutsusta <3
Ihanaa viikkoa jokaiselle!

18 kommenttia

  1. Ihana, historiallinen Seurahuone on pukeutunut arvoisensa asuun.Upea 20-luku ja sen tyyli!
    Minulla on Seurahuoneelta muistoja nuoruudesta saakka, mutta uudistetussa Seurahuoneessa en ole vielä ehtinyt käydä. Must to see -listalla on.
    Ihania postikortteja Turusta! Kiitos Souliina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hotellin 20-luvun henki on jotain niin upeaa, että ihan häkeltyneen onnellisena tuohon tutustuin.
      Voih sinulla on varmasti mahtavia muistoja, saat joskus kertoa niistä kun näemme. 😃
      Uskon että pidät kovasti tuosta hotellista, ihanaa viikkoa!

      Poista
  2. Oi miten ihanat tunnelmakuvat 😍 tuo hotelli näyttää niin upealta ja kutsuvalta sekä nuo teidän ruoat on niin herkullisia 😊 ihanan kuuloinen reissu ollut teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, reissu oli uskomattoman ihana ja Turku on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tuo hotelli on yksi kauneimmista missä olen käynyt. Totesinkin miehelleni, että kun he seuraavan kerran menevät Turkuun peli matkalle, kannattaa majoittua tuonne.

      Poista
  3. Ihania kuvia. Tuo näyttää todella vierailun arvoiselta paikalta.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan näköinen hotelli, kotoisa ja tyylikäs yhdellä kertaa.
    Kaunista tiistai-iltaa sulle Pauliina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hotellin on just tuota kaikkea, ehdottomasti yksi parhaista ja kauneimmista missä olen ikinä ollut. Suosittelut❤️

      Poista
  5. Nyt on onnistuttu sisustamisessa. Ei mitään liikaa tai liian vähän eikä kaikki ole sitä ankean valkoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain, ihan uskomattoman kaunista ja noi yksityiskohdat, niin tarkkaan harkittuja.
      Ja samalla linjalla, ihana kun kaikki ei ole sitä valkoista. Rakastan tuota tummanpuhuvaa tyyliä🤗

      Poista
  6. Niin kauniita kuvia! Kyllä kelpaa tällaisia postikortteja lukea ja katsella.

    VastaaPoista
  7. Todella upea tuo hotelli nyt, pitää laittaa mieleen kun Turkuun mennään ensi kerralla.:) Tuo keramiikkapaja näytti ihanalta, olisi kiva vierailla joskus myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että miellytti sinunkin silmään ja pistä ihmeessä tämä hotelli harkintaa, on muuten loistava palvelu kaiken muun lisäksi❤️
      Ja käykää samalla tutustumassa tutustumassa noihin käsityöpajoihin, niissä on ihana tunnelma ja kaikkea kaunista ostettavaa🤗

      Poista
  8. Onpas hieno tuo hotelli nyt☀️Aurinkoista kesää sinulle☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina, samoin sinne🌞
      Hotelli on yksi kauneimmista, joissa olen saanut yöpyä. Ehdottomasti Turunen kaunein❤️

      Poista
  9. Hienot kuvat uuden ilmeen saaneesta Seurahuoneesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsti Kaija. On kieltämättä aika vaikuttava kokonaisuus. Aivan ihastuksissani katselin kaikkia kauniita yksityiskohtia, joita tuo hotelli oli täynnä.

      Poista