Postikortteja Tartosta

Yhteistyössä Tallink



Terveiset Tartosta! Reissusta on oikeasti palattu jo reilu pari viikkoa sitten, mutta nyt on vihdoin aikaa ja voimia istahtaa koneen ääreen, muistelemaan tuota ihastuttavaa minilomaa. Veto on ollut ihan veks, melkein kahden viikon mittaisen migreenijyrän vuoksi, mutta vihdoin se on onneksi takanapäin ja elämä taas hymyilee.

Meitä oli reissussa tusinan verran naisia, loistavia tyyppejä jokainen, jotka tekivät tästä matkasta ikimuistoisen, kiitos heille siitä <3.

Matka kohti minilomaa alkoi Tallink Megastarin Business Loungessa. Edelleen suosittelen loungen puolta lämpöisesti sinulle, joka arvostat omaa rauhaa ja ruokailun mutkattomuutta. Loungen puolella, kun on jatkuvasti ruokaa ja juoma tarjolla eikä näin ollen ruuhkia pääse syntymään ja voit nauttia suussa sulavia herkkuja aina kun siltä tuntuu.
Myös tavarasi voit huoletta jättää niille sijoilleen sillä välin, kun kiertelet laivan puodeissa tai käyt vaikka kannella kävelemässä.
Täällä on myös isot screenit, josta voi katsella lempijoukkueesi edesottamuksia ruohokentillä tai vaikka MM-jäillä. Mitä muuta sitä oikeastaan enää tarvitseekaan.



Tallinnasta Tarttoon pääset sujuvasti joko junalla, bussilla tai omalla autolla.
Meitä odotti pikkubussi ja mukava kuski, joka hurautti perille kahdessa ja puolessa tunnissa, vaikka teimmekin yhden pienen stopin hauskassa Hollyfood tienvarsiravintolassa.
Ainakin itse pistin merkille, että liikenne oli hyvin sujuvaa ja hyväkuntoiset tiet varsin sukkelia ajaa, joten voisin hyvinkin lähteä lomalle Tartoon omalla autolla.





Majoituimme V Spa & Conference Hotellissa, jonka sijainti on ihan täydellinen.
Hotellin läheisyydestä löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita, baareja sekä kauppoja. Myös vanhaan kaupunkiin on kivenheiton matka. Täällä on helppo liikkua kaikkialle ja etäisyydet ovat hyvin kohtuulliset, lapsia ja vanhuksiakin ajatellen.

Hotelli itsessään oli aivan ihana. Huoneet ovat hyvin siistit, kauniit ja erittäin tilavat. Hinta per yö on siinä sadan euron kieppeillä. Hinta sisältää: majoitus, spa- ja saunakeskuksen rentoutusmaailman käyttö, terveellinen ja runsas aamiainen hotellin JOYCE-ravintolassa, pullovesi, pääsylippu vapaasti valittuun Tarton yökerhoon, jos vielä haluaa käydä katsastamassa Tarton yöelämän, joka on kokemisen arvoinen sekin.

Aamiainen on monipuolinen ja runsas. Aamiaishuone oli varmasti yksi kauneimmista ja viihtyisimmistä, joissa olen ollut.





Koska olen ajoittain aikamoinen nautiskelija en voinut sivuttaa tilaisuutta hypätä kylpylän hemmottelevaan hetkeen.
Täällä oli lämpötila säädetty ihanan trooppiseksi +30 paikkeille.
Kylpylästä löytyi toinen toistaa kauniimpia soppeja, joihin oli mukava istahtaa uintihetken päätteeksi.
Myös erilaisia altaita ja saunatiloja löytyy varmasti moneen makuun.
Ehdottomasti suosittelen testaamaan suolahuoneen, joka sai matkaseurueelta varmasti arvosanan10+











Matkakohteena Tartto on ihana ja tekemistä ja kokemista riittää useammaksikin päiväksi.
On kulttuuria, hemmottelua, ostoksia, kauniita maisemia ja lapsillekin löytyy taatusti monenmoista tekemistä.
Yksi minua sykähdyttävimmistä paikoista oli ehdottomasti Aparaaditehdas, jonka rouhea tyyli jätti sydämeeni pysyvän jäljen<3

Vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa neuvostoaikaan valmistettiin jäähdytyslaitteita, salaisia sukellusveneosia ja jälkien peittämiseksi toimimattomia sateenvarjoja ja vetoketjuja. 1970-luvun keskellä tehtaassa työskenteli noin 1500 henkeä. Tehtaassa oli oma terveyskeskus, jossa oli sauna ja uima-allas, ruokala ja useita hallintorakennuksia. Vuonna 2006 Aparaaditehasin osti ABC Kinnisvarateenuste OÜ, jonka omistuksessa se on edelleen. Vuodesta 2014 keskusta on muokattu kulttuuritehtaaksi, jossa jo nyt yhdistyvät luovat yrittäjät, taiteilijoiden studiot, suunnittelijoiden ateljeet ja viihde. 






Samalla kun käyt vierailemassa Aparaaditehtaassa, suosittelen nauttimaan Aparaat ravintolan herkkuja.
Minä valitsin listalta Brushettaa, kanaa ja suklaakakkua, ne kaikki olivat aivan erinomaisia ja suussa sulavia ja hinnaltaan murto-osan suomen ravintoloihin verrattaessa.
Myös ravintolan tunnelma ja palvelu ansaitsi täydet pojot, joten suosittelen laittamaan tämän korvan taakse.





Ihan Aparaaditehdaksen kulman takana löytyy Paino- ja paperimuseo, joka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka.
Täällä on mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle, kuulla sen historiasta, nähdä ja kokeilla paperin valmistusta sekä tehdä oma muistivihko, joka on aivan ihana kokemus!

Kotiin viemisiksi kannattaa ostaa kierrätetyistä kirjoista tehtyjä uniikkeja muistivihkoja, jotka ovat erittäin kauniita.







Kuten huomata saattaa, mihin tahansa Tartossa kuljet, et voi olla huomaamatta upeaa taidetta, joka näkyy kaikkialla. Olisin voinut kulkea kujia pitkin mittaamattoman paljon ja vain ihastella näitä maalauksia, jotka jokainen kertoi tarinoita menneiltä ajoilta.



Raatihuoneentori on kaupungin sydän ja kaiken keskus. Sieltä löytyy suutelevia opiskelijoita esittävä patsas, josta on tullut kaupungin symboli. 




Menneistä hetkistä muistuttivat myös Toomeemäellä sijaitsevat upeat Tuomiokirkon rauniot.
 Tarton tuomiokirkko on yksi suurimmista ja ainut kaksitorninen keskiaikainen kirkko Virossa.
Se tuhoutui Liivinmaan sodan aikana, ja toimii nykyään museona.
Näitä olisin voinut myös katsella vaikka ja kuinka pitkään.




Vaikka vielä olisi teille paljon kerrottavaa Tartosta, on tähän väliin pakko jo tehdä stoppi, koska tämä postaus ei lopu ikinä, jos luettelen kaikki ne ihanat paikat missä kävimme, ja ladon ne kaikki kuvat, jotka muistikortille kertyi. Mutta laitan vielä yhden pienen postauksen tämän jälkeen, jossa kerron vielä ne must paikat, joissa on vaan pakko käydä :)



Sillä välin voitte vilkaista meidän reissuvideomme, jossa pääsette vähän toisella tavalla matkaan mukaan!





Nyt toivottelen teille mitä suloisinta sunnuntaita, kuullaan taas!

29 kommenttia

  1. Oi miten upeat kuvat ja niin huippu reissu ollut! Näyttää tosi kivalta paikalta tuo Tartto ja kylpylät on aivan ihania rentoutumis paikkoja:) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartto on kyllä kiva paikka ja oiva vaihtoehto lomareissuille. Olin yllättynyt kuinka kaunista ja siistiä kaikkialla oli. Haluaisin ehdottomasti uudestaan, hieman pidemmäksiaikaa, jotta saiasin tutustuttua kaupunkiin vielä enemmän:)

      Niin ja kiitos, ja aivan ihanaa ja aurinkoista viikkoa <3

      Poista
  2. Aivan upeat kuvat ja ihanalta kuulostaa teidän reissu :) Tuonne kylpylään haluaisin heti! Ihanaa pääsiäistä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana reissu ja kaipuu takaisin on suuri <3 Kylpylälomat on kyllä ihan parasta <3
      Mukavaa viikkoa Elina <3

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oli kieltämättä ikimuistoinen reissu ja Tartto on kertakaikkisen upea, ehdottomasti vielä uusiksi!

      Poista
  4. En ole ennen ollut Tartossa mutta näköjään sinne olisi mentävä...

    VastaaPoista
  5. Sun kuvat😍😍ootsä kyllä niin taitava. Oli kyllä mieletön reissu. Tarttoon kyllä kiitos uudelleen.

    Ihanaa pääsiäistä ystäväin. 🐰💮🌸💮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana<3 Kuule, oli niin ihana reissu ja voisin lähteä koska tahansa tuonne uudestaan!
      Aurinkoista viikkoa <3

      Poista
  6. Aivan ihania kuvia. Nyt kuule haluaisin just tuollaiselle lomalle, jossa saisi vaan köllötellä kylpyläosastolla, omassa loossissa ja välillä lillua altaissa.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Sellainen loma on kyllä ihan täydellinen ja mieluusti lähtisin itsekin uudestaan <3
      Aivan ihanaa ja aurinkoista viikkoa <3

      Poista
  7. Upean tunnelmallisia kuvia jälleen! <3

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia ja kivan näköinen reissu! Upea tuo hotellikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne, reissu oli ihana ja varmasti menen uudestaankin vielä. Hotelli oli todella hyvä ja sijainti loistava.
      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  9. Upeita kuvia! Näissä kuvissa Tartokin näyttää kauniimmalta kuin muistoissani, jotka liittyvät opiskeaikaani siellä ja Rakveressa. Jos Tartossa oli tuolloin taidetta, se on mennyt ohi silmieni.
    Ja upea oli teidän reissukin.
    Ihanaa uutta viikoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti Kaija <3
      Tarttossa ol ainankin nyt taidetta ja paljon, en oiekin tiennyt minne päänsä kääntää, kun kaikkialla löytyi jotain.
      Ai sinä olet ollut opiskeluaikoina siellä, on varmasti ollut aivan ihana silloinkin! Olisi kiva joskus kuulla niitä tarinoita myös <3

      Aurinkoista viikkoa sinne <3

      Poista
  10. Olit osannut kuvata niin erilaisia kuvia ja tunnelmia samoista paikoista mitä itsekin kuvailin! Reissu oli niin kiva ja Tartto ihana pikkukaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun kaikilla on oma tyylinsä ja on kiehtova katsoa kuinka jokainen kuvaa omalla tavalla, samojakin asioita <3 Tartto oli ihana ja reissu ihan parasta <3

      Poista
  11. Siis aivan ihanat kuvat ja niin ihanan kuuloinen paikka reissata! Kyllä ne kaupunkilomatkin voi olla mahtavia, tämän postauksen perusteella varsinkin. Kauniin näköistä kyllä! Hotelli vaikuttaa myös olleen 10/10!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartto on ihan mahtava. Uskomattoman kaunis ja siisti. Hotelli on upea ja kaikki toimi loistavasti. Voin siis lämmöllä suositella ja kyllä, kaunpunkilomatkin on tosi jes!

      Poista
  12. Ihania postikortteja Tartosta. Näiden kuvien tunnelmissa oli kiva viipyä. Ehkä seuraava kohteeni Virossa on Tartto. Nyt on Viro -kärpänen iskenyt :)
    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula, kiva kuulla <3 Sinulla onkin ollut ihania postauksia Viron reissulta, nyt vain seuraavaksi suuntana Tartto :D

      Poista
  13. Todella upeita kuvia! Varmasti ollut mielenkiintoinen reissu 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja oli todella mielnkiintoinen ja ihana. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos vain joskus on mahdollista!

      Poista