Äitienpäivänä

Olen kiitollinen ja onnellinen saadessani olla äiti. Se asia kun ei ole itsensäselvyys.
Vaikka olin saanut esikoiseni 19 vuotiaana, ei seuraavien lasten saanti ollutkaan helppoa.
Olin eronnut esikoisen isästä Inkan ollessa vuoden ikäinen. Muutaman vuoden päästä aloimme seurustella nykyisen mieheni kanssa, tunsimme toisemme jo vuosien takaa.
Jossain vaiheessa aloimme toivoimme perheenlisäystä, mutta sitä ei vaan alkanut kuulua. Ja sitten kun vihdoin tärppäsi, kaikki raskaudet päättyivät keskenmenoon ja niitä oli monta.
Tämä oli todella väsyttävää ja kuluttavaa, enkä todellakaan olisi enää jaksanut kuunnella ihmisten neuvoja ja typeriä kommentteja, kuten Miksi ihmeessä sä haluat tällaisen vatsan, kun mä haluaisin siitä jo eroon, totesi eräs raskaana oleva ystävä.
Loppujen lopuksi kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpikäyneinä, päädyimme kokeilemaan vyöhyketerapiaa, ja jotain apua siitä täytyi olla, koska seuraavat raskaudet kestivät loppuun asti ja saimme Saken ja Verbun <3

Minä olen myös onnellinen, että minulla on ollut upeat ja vahvat naiset esikuvina. Mammani, joka oli työteliäs, vahva ja lempeä ja joka jaksoi hoitaa meitä, kun me kesäisin kirmasimme maalle heidän hoiviin, kun villivarsat kesälaitumella. En muista mamman ikinä edes korottavan ääntä meille. Hän otti meidät mukaansa kaikkeen maatilan töihin, ehkä juuri sen takia, että oltaisiin edes joskus paikoillamme :D Hoivasi kun istuin kusiaispesään piiloleikkejä leikkiessämme ja opetti kuinka matto kudotaan. Ihana mamma, joka on jo valitettavasti nukkunut pois.

Oma äitimme on myös hyvin samantyyppinen kuin mamma, vahva, työteliäs ja kolmen lapsen yksinhuoltajana joutunut tekemään paljon töitä, mutta silti ollut aina läsnä ja tukena.
Olemme todella läheisiä koko perhe, nauramme ja kiusoittelemme toisiamme jatkuvasti. Näemmekin toisiamme usein ja puhelinyhteydessä olemme joka viikko. Koen että minulla/meillä on ollut todella hyvä lapsuus ja olemme saaneet hyvät eväät elämään.
Toivon että pystyn antamaan ne samat eväät omille lapsille, että he olisivat onnellisia ja viisaita. Nauravaisia ja rakastaisivat. Eläisivät elämänsä täysillä ja tietäen,että seison rinnalla aina <3
Ihanaa äitienpäivää, ihan jokaiselle <3
Nauttikaa yhdessäolosta, minä lähden katsomaan toisten äitejä töihin <3

27 kommenttia

 1. Tiedän erään tuttuni joka sai apua vyöhyketerapiasta raskaaksi tuloon eli luotan näihin apuihin.
  Ystäväni on joutunut köymään pitkät hoidot, vuosien pettymykset ja nyt vihdoin odottaa pienokaista. Äitiys ei ole itsestäänselvyys.
  Upeaa äitienpäivää ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös kuullut näistä tarinoista omien kokemusten jälkeen, ja kyllä uskon että sillä jotain apua ainankin oli :)
   Ihana kuulla, että ystävänne odotta vihdoinkin <3
   Ihanaa äitienpäivää!

   Poista
 2. Tiedän erään tuttuni joka sai apua vyöhyketerapiasta raskaaksi tuloon eli luotan näihin apuihin.
  Ystäväni on joutunut köymään pitkät hoidot, vuosien pettymykset ja nyt vihdoin odottaa pienokaista. Äitiys ei ole itsestäänselvyys.
  Upeaa äitienpäivää ❤

  VastaaPoista
 3. Kiitollinen äitiydestä, joka hetki.
  Suloista äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Susanna, todella kiitollinen <3
   Oikein kaunista äitienpäivän iltaa sinulle <3

   Poista
 4. Tähtiin kirjoitettu, että Sakke ja Verbu tulivat teidän elämää ilahduttamaan. <3 Sydämellistä äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Tiia, näin se varmasti on <3

   Oikein iso hali ja ihanaa äitienpäivän iltaa teille <3

   Poista
 5. Ihanaa äitienpäivää Souliina. Aina ne "lohdutukseksi" tarkoitetut sanat eivät iske tajuntaan niin kuin sanoja ehkä ne tarkoitti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maiju ihanuus <3
   Näinhän se on, varmasti itse käsittää ne asiat toisella tavalla, kun ne loppupelissä oli tarkoitettu, mutta siinä hetkessä ne vaan tuntuu tökeröiltä.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus vahvan mamman ja äidin vahvalta tyttäreltä <3
  Hyvää äitienpäivän iltaa, Souliina <3

  VastaaPoista
 7. Kaunis kirjoitus <3 Ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 8. Onneksi lopulta teitä onnisti. Joskus, lastensuojelun parissa puolen elämääni viettäneenä, mietin, miten he saavat lapsia, joilla voimavarat eivät riitä, kun taas toisille se ei olekaan itsestään selvää. Ihailen vahvojen äitien selviytymistä. Toivoisin yhteiskuntamme tukevan heikompia riittävästi, ettei kenenkään tarvitsisi luopua lapsestaan. Olen nähnyt läheltä, miten raastavia äitienpäivät voivat olla heille ja heidän lapsilleen. Hyvää tätä viikkoa.

  VastaaPoista
 9. Kauniisti kirjoitettu ♥ Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus <3 Olet saanut kokea kaikenlaista, surullistakin <3 Mamma kuulostaa aivan ihanalta tyypiltä! Tulee mieleen oma mummuni, joka oli yksi ihanimpia ihmisiä, joita tiedän :)

  VastaaPoista
 11. Voi että, mikä postaus, pala tuli kurkkuun. Onneksi olet saanut monta lasta syliisi. <3 Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus ja ihana perhe sinulla:) Nämä ovat niitä asioita, jotka eivät ole itsestään selviä kaikille ja kaikki eivät osaa antaa niille arvoa. Nautitaan äitiydestä, vaikka se päivä menikin, niin olkoon jokainen päivä ihana äitienpäivä:)

  VastaaPoista