Piipahdus Cafe Mellstenissa


Vaikka eilen oli suhteellisen harmaa päivä, ei se menoa haitannut.
Kun olin pyörähtänyt ruokakaupan kautta ja loihtinut omille ja vieraille lapsille kunnon buffet aamiaisen, suuntasin siskoni kanssa Haukilahden rantaan kävelylle ja Cafe Mellsteniin herkuttelemaan.
Olin muutenkin kärsinyt torstain ja perjantain jäätävästä migreenistä ja perjantaina iski vielä Menier kohtaus, joten ajattelin, että vaikka taivaalta sataisi pikku-ukkoja, niin nyt on pakko päästä ulos.

Haukilahden ranta on eittämättä yksi lempipaikoistani. Kesällä käyn tuolla todella usein, joskus jätskillä ja toisinaan taas lenkkeilemässä. Sieltä tulee mukavan pituinen lenkkeilyreitti Matinkylän rantaan ja takaisin. Maisemissakaan ei ole valittamista, varsinkaan kesällä.
Eilen maisemat olivat toki hieman harmaat ja ilottomat, mutta jotenkin ihana fiilis tuolla silti tuli, niin kuin aina.

Cafe Mellstenissä käytiin juomassa Talon kaakaot ja syötiin suklaa- ja porkkanakakkua. Ihan mielettömän hyvää ja tuhtia. Ensi kerralla sitten, vaikka päivän buffa.
Istuskeltiin muuten terassin puolella, ulkona. Siellä oli kamiinat ja vilttejä, joten kyllä siellä tarkeni oikein hyvin ja tunnelma on erityinen.

Porukkaa oli muuten yllättävän paljon liikenteessä, en ihmettele, ihana paikka <3
Muutama retkiluistelija vilahti jäällä ohi ja eräs pieni taapero sivakoi niin vauhdikkaasti, että jäin katselemaan hänen menoaan hymy suunpielissä.

Laiturin nokassa oli avanto, ruuhkaa ei ollut! Täytyy nostaa hattua niille, jotka siitä lajista nauttivat, minua ei sinne saisi heittämälläkään. Minua paleli, jo pelkästään avantoon katsominenkin.

Miten on tykkäättekö avantouinnista tai hiihtämisestä?
Itse olen hiihtänyt viimeeksi peruskoulussa, mutta sitä voisin vielä kokeillakin, avantoa en.


23 kommenttia

 1. Kiitos ihanasta päivästä, kivaa oli ja herkut oli suussa sulavia. Mennään taas pian uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Hiihtänyt olen viimeksi koulussa ja avantoon en ole koskaan uskaltautunut. Avantoon en varmasti menisi, mutta välillä tulee sellainen fiilis, että hiihtämistä voisi vielä koittaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin samat fiilikset sivakoinnin suhteen :)
   Tuo avanto on vähän turhan hurjaa hommaa.
   Kivaa maanantaita Outi!

   Poista
 3. Mä rakastin hiihtämistä lapsena, nyt en ole hiihtänyt kohta 20 vuoteen, mutta monena talvena on tehnyt mieli viritellä harrastusta uudestaan, harmi, että meillä ei ole lähellä latuja ja luntakin niin vähän aikaa talvesta, etten ole pystynyt perustelemaan vielä suksien ja monojen ostoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä Etelä- Suomessa on kyllä sääli, ettei noita latuja oikein paljoa ole, tai paremminkin aikaa, että lumet pysyy maassa.
   Tuo olisi nimittäin varmsti ihan kiva ulkoilumuoto, kun nyt sitä ei tarvitse tehdä pakosta, niin kuin kouluaikana.

   Poista
 4. Hyih...minua ei saisi avantoon! Hiihtänyt olen varmaan 20 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia, porkkanakakku on ihan lempparia!Mua ei sais avantoon mistään hinnasta ja hiihtäminenkin vaatisi reppuun eväät ja kuumaa kaakaota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu <3
   Porkkanakakku on kyllä älyttömän hyvää ja hei tuo hiihtoretkihän kuulostaa ihan kivalta, eväät ja kaakaot mukaan vaan :)

   Poista
 6. Avantoa olen kokeillut tasan kerran ja olihan se... piristävää.
  Hiihtäminen on kivaa, mutta jotenkin näillä keleillä en saa kaivettua suksia ja monoja varastosta ennen kuin taas vesi lotisee.

  Haukilahden ranta on meilläkin lempparipaikka. Hassua, ettei koskaan ole osuttu vastakkain. Ehkä mennään jotenkin eri suuntiin :-)
  Tänään siellä olikin ihan eri meininki kelin suhteen. Aurinko paistoi niin, että silmiä häikäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. varmasti oli avanto piristävää ;) Sinulta siis löytyy varastosta sukset ja monot, kiva homma. Joo no nää kelit ei kyllä ole olleet kaikista parhaimpia tänä talvena hiihdolle, mutta ehkä ensi talvena sitten :D

   Joo tuo Haukilahden ranta on ihana, jännä juttu ettei olla koskaan törmätty silellä,no täytyy joskus sopia treffit sinne :D

   Poista
 7. Avantoon minua ei kyllä saa, hiihtoladulle kylläkin.
  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos unelmoiden ja sama homma täällä, abvantoon ei saa edes heittämällä!

   Poista
 8. Hiihtänyt olen muutamia vuosia sitten...avannon jätän suosiolla väliin.
  Tuo Cafe Mellsten on kiva paikka. Olen tosin käynyt siellä vain kesällä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Cafe Mellsten onkin oikeastaan kesäpaikka, mutta kun kuulin että se on avattu, niin olihan siellä jo pakko käydä :)
   Ihanaa viikkoa sinulle myös Marjo <3

   Poista
 9. Hiihtäminen on jäänyt minulla tänä talvena aivan kokonaan. Avannossa olen käynyt muutaman kerran, viime vuonna säännöllisemmin. Se homma on kyllä niin piristävää.

  Kauniita kuvia laitoit 👍😊 Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih sinä olet rohkea. Olen tosiaan kuullut , että avantouinti on piristävää, mutta minulle ehkä kuitenkin turhan viilettä hommaa :D

   Poista
 10. Haukilahdenranta on ihana paikka. Hmmppp avantouintia ei kiitos ja suksille, ehkä. Oijoi mitkä kakkuset ja kahvit. <3 Joku kerta mennään yhdessä tuonne. <3 Ensi kesänä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mennään todellakin joskus yhdessä, siellä on sellaisia herkkuja että <3

   Poista
 11. Hiihtäminen näyttää kivalta, mutta ei vaan ole mun laji, kun en pysy pystyssä :)

  VastaaPoista
 12. Mukavia kuvia. :)
  On se kumma miten koulu tappaa niin monelta hiihtoinnon. Miten ne onnistuu siinä..?Itse en ole vieläkään toipunut parinkymmenen vuoden takaisista hiihtotraumoista. ;)
  Joten mä valitsen mielummin avannon. Pari kertaa olen kokeillut, tälle talvea en vielä. Alakaa tulla kiire ennen kun jäät sulaa, täällä on satanut taas parina päivänä ihan reippaasti.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista