Lääkäri määräsi miekkailua!


Kävin alkuviikosta työpaikkani lääkärissä, minua pitkään vaivanneen lavanseudun kivun vuoksi.
Tämä vaiva on tullut jo noin viisi kuukautta sitten työssäni joten, minusta oli ihan järkeenkäypää hoidattaa asiaa myös työterveyshuollon puolella. Tosin tiistaisen lääkärikäynnin jälkeen, en ole ihan varma enää asiasta.

Lavan seudun on tässä välissä tsekannut parikin lääkäriä, ja yleisin hoitokeino on ollut määrätä lisää kipulääkkeitä sekä lihaksia rentouttavia lääkkeitä. Ei siinä mitään, otan lääkkeen silloin kun tilanne sen vaatii, mutta muuten vältän ylimääräisten pillereiden syömistä.
Olen käynyt myös fysioterapiassa, kuntosalilla, hierojalla, kiropraktikolla ja röntgenissä, jossa kuvattiin jotain ihan muuta kuin se lapa ja viimeisenä keinona ostanut jopa uuden sängynkin. Mutta kunnossa se selkä ei silti vielä ole.


Tiistaina minulla oli aika lääkärille, tosin tällä kerralla minut tutkisi tohtori, jota en ollut aiemmin vielä tavannut.

Ajat olivat reilu puoli tuntia myöhässä, ei se mitään minulla oli vapaapäivä ja aikaa odotella.
Viimein pääsin vastaanotolle ja tohtori alkoi kyselemään mikä minua vaivasi.
Kerroin, että lavan seudun kipu on valitettavasti pahentunut, olisiko mahdollista saada siihen jotain apua?
Koska lääkäri oli vieras kerroin hänelle toki Meniere taustani ja, että sydämeni on operoitu jo 10 vuotta sitten.

Lääkäri: Ai no hyvä kun on operoitu, oisit kuollut muuten!
Minä: öö ok, sanaton.

L: Mitä jos menisit käymään yksityisellä kardiologilla. Jos tarvitset vaikka toiset lääkkeet sydäntä varten ja jos otettaisiin holter tutkimus.
M: Olen käynyt ja kaikki kunnossa, kiitos vain.
L: Kirjoittaa koneelle, että potilas menee yksityiselle kardiologille tutkimuksiin
M: ???

Seuraavaksi tulee selostus hänen vaimonsa lääkäristä ja  nitroreseptistä.
Tohtori myös kertoo kuinka hän on valmistunut lääkäriksi vasta hieman aikuisemmalla iällä 50+, ja kuinka innoissaan hän on työstään. Myös Helsingin keskustan rajat tulee minulle selväksi tämän keskustelun aikana. Minä Espoolaisena kun pidän keskustaa hieman laajempana kuin hän.
Huomaan että hänellä on myös erittäin hyvä huumorintaju, nauraa nimittäin koko ajan omille jutuilleen.

Keskustelu siirtyy takaisin minun käyntiini ja hetken mietittyä lääkäri toteaa,

L: Jos aloittaist jumppamaan?
M: Käyn jumpassa/ salilla, kävelen työmatkat, olen käynyt myös joogassa ja fysikaalisessa.
Tohtorin ilme kirkastuu ja hän hymyilee kuin hangon keksi
L: Suosittelen sinulle MIEKKAILUA!
M: Anteeksi? Miekkailua?

Tässä vaiheessa hän on innoissaan kuin pieni lapsi ja demostroi minulle miekkailun salat.
Minä todella yritin pitää naamani peruslukemilla, mutta se ei todellakaan onnistunut vaan pokkani petti, lääkäri katsoi hieman loukkaantuneen näköisenä, kun minua hymyilytti ja yritin vakavoitua parhaani mukaan. Kerroin hänelle, että eihän sitä koskaan tiedä, kun en ole lajia kokeillut.

Tosin ihminen jonka tasapainoaisti ei ole ihan parhaasta päästä ja selässäkin on lievästi sanottuna liikerajoittuneisuutta juuri nyt, ei ole ehkä se miekkailun ihmelapsi.
Lääkäri palasi takaisin koneen ääreen kirjoittamaan suosituksiaan. Välillä hän kertoi mihin kaikkiin hoitoihin yksityiselle puolelle minun pitäisi mennä: Naprapaatti, fysikaalinen, kiropraktikko jne..
Samalla hän määräsi lääkkeet, joihin kuitenkin totesi, etteivät ne auta ennenkuin on saatu selkä kuntoon jollain muulla edellä mainituilla keinoin. Jonka jälkeen hän totesi, ettei siihen selkäkipuun auta jumpat, jos ei oo saatu lääkkeillä kuriin kipua?
Eli hän määräsi lääkkeet vaivaan johon ei auta kuin fysikaalinen ja toisinpäin? Edelleen ulalla.


Vielä viimeinen ohjeistus oli, ja sekin varsin mielenkiintoinen, että voisit pyöritellä kahvakuulaa pääsi yläpuolella päivittäin.
Kipeä selkä ja viiden kilon kahvakuula onkin toimiva yhdistelmä.....


Ja jotta käynti olisi täydellinen, sairaslomaa kirjoitti kolme päivää, unettomuuteen?? Tässä vaiheessa heräsi kysymys, että oliko tämä piilokamera?

Jos näette minut kahvakuula kainalossa miekkailemassa, se on lääkärin määräys, 
en ole tullut hulluksi ;)

Mukavaa torstaipäivää ihanat <3
22 kommenttia

 1. Ulvoo naurusta!

  Olen pari kertaa törmännyt todella outoihin lääkäreihin, mutta ei sentään noin erikoisiin!

  Korvalääkäri suositteli Koskenkorvaa korvaan = on samaa ainetta kuin ne pienissä pulloissa olevat korvan kuivattelun tarkoitetut aineet, joten ihan järkeenkäypää. Hän myös totesi, että kaikilla on kossua on aina mökillä, uusiutuvaa ihottumaa on sikäli kätevää hoitaa vaikka juhannuksena. Sama lääkäri myös kysäisi olenko mahdollisesti putsaillut topsilla korvaa. Myöntäessäni hän hihkaisi "Totta kai olet, sehän tuntuu aivan helevetin hyvältä!" Koko käynti oli tätä luokkaa, mutta kaikesta huolimatta lääkärin neuvot olivat ihan järkeviä, joskin railakkaasti esitettyjä. Hän lopuksi kehotti soittamaan suoraan hänelle (ilmaiseksi) jos on tarvetta, ettei tarvitsisi käydä vastaanotolla uudestaan kun olen maksanut ihan turhista käynneistä yleislääkärien hoidettua korvaani väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tiedätkö, kyllä täälläkin on naurettu, vedet silmissä!

   No on tuo sinunkin lääkärisi aika vekkuli tapaus, mutta selkeästi järkevämpi :D Hih tuo sen hihkaus korvanputsauksesta on hauska!

   Poista
 2. Voi apua, *reps, kops* nauraa niin että tippuu tuolilta :D Mä suosittelen,että pysyt kaukana miekkailusta ja kahvakuulasta ja käyt toisella lääkärillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ajattelin että uuden lajin opettelu, ei juuri nyt ole ajankohtaista ;)

   Poista
 3. Apua mikä tyyppi, mut naurut tästä kyllä irtosi. Oo varovainen sen kahvakuulan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tää oli kyllä erikoisin tapaus kenellä olen käynyt. Naurattaa edelleen :D Jätän toistaiseksi sen kuulan rauhaan:)

   Poista
 4. Hih,tunnistan tyypin. En siis tunne, mutta pari tuli mieleen :). No onneksi sinulla on järki päässä ja toivottavasti löydät hyvän lääkärin ja apua ongelmaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, näitä tapauksia tuntuu löytyvän;) Kävin jo kuulemassa toisen lääkärin mielipiteen, joka erosi aika lailla edellisestä :D

   Poista
 5. Apua, olikohan lääkäri valelääkäri? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tsemppiä selkäongelmiin! Kropan krempat ei ole kivoja :(

   Poista
  2. Tiedätkö sama kävi mielessä! Ja kiitos Salka <3

   Poista
 6. ;D Eräs tai jopa pari käyntiäni lääkärillä kuulostaa jollainlailla samalta..ja lääkärin ikäkin olis aika kohdallaan...ovatkohan samaa kurssia???? Tiedän erään lääkärin joka opiskeli ensin näyttelijäksi ja näytteli pitkään, mutta päätti vaihtaa alaa....nyt sitten lausuu runoja/vuorosanapätkiä/ jopa laulaa kesken toimenpiteen ;)

  Hommaa alkuun pienempi 2,5 kilon kahvakuula ja kokeile ensin vaikka ulkona (Paksu pipo päähän tai kypärä)..tulee vähemmän vahinkoa ympäristöllä. OIkeesti kuulostavat liikkeiltä jotka stimuloivat lapaseutua ja sitten vielä päälle kunnon venyttelyt, tennispallon päällä makoilua ja joogaa......tai sitten se ties kuinka mones lääkäri :)
  Tsemiä <3 Ja kiitos ihanasta postauksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, paljon mahdollista ...tai sama tyyppi ??
   Mun tytärtä hoiti samanlainen laulaja joka veti kunnon aariat kun piti avata suu, jotta hän katsoi onko angiina peitteitä.
   Mutta runojen lausunta ja vuorosanapätkä, kuulostaa hullulta nekin, hih, no meitä mahtuu oneen junaan!

   Joo ostan sellaisen kevyen kuulan alkuun ja kokeilen sillä. Jooga onkin ihanaa ja sitä täytyykin jatkaa, sillä kun saa vahvistettua kaikkia osa-alueita <3

   Kiitos Satu<3

   Poista
 7. Ei apua :D.

  Hei, mutta lääkäri on aina oikeassa; ei muuta kuin yhdistettyihin kahvakuula-miekkailutreeneihin nyt sitten vain - ja paljon unta palloon päälle, koska siitä oli lääkärin mukaan näemmä vajaus.

  Ja sitten sinulle jää vielä reserviin testattavaksi sauna, terva ja viina ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai tässä muu auta, kuin totella lääkäriä ;)

   Hih, kaikki keinot käytettävä!

   Poista
 8. Tällä lääkärisedällä oli selkeästi "huumorikukka hiuksissa" sinut tavatessaan :D En silti voi olla kuin samaa mieltä mitä Facebookissa jos kirjoittelin. Oli erehdyksessä joutunut Possen kuvauksiin ja lääkärintakissa on Jaska tai Jarppi. Ensi lauantaina sitten nähdään koko Suomen kansa studioyleisön lisäksi kun lekuri miekkailee edessäsi valkoisen takin helmat heiluen.

  Tuo kahvakuula pään päällä voi olla parempi myös huonoselkäisen jättää väliin tai jos vaikka vihlaisee lavasta juuri heiluteltaessa. Melkoinen Lääkärisetä :D

  VastaaPoista
 9. Nauran kippurassa :D
  En kyllä oikeasti tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa kun yhä useammin lääkärissä asioidessa on just sellanen olo et "you're in candid camera!". Mun viimeinen käynti tk:ssa; luulin käyneeni sairaanhoitajalla mut kävinkin selvännäkijällä! Migreeni oli kestänyt tuolloin kuukauden putkeen ja hoitaja toteaa että näkee päälle päin ettei mulla mitään migreeniä ole. Tack och hej!

  VastaaPoista
 10. Noh, kävitkö miekkailemassa? Suosittelen!

  VastaaPoista