Viikonlopun vibat









Kello on kuusi aamulla ja hörpin teetä tukka pystyssä ja tuijotan tietokoneen ruutua. Se on siirretty keittiöön-tietsikka siis, koska meillä remontoidaan-taas.

Penkoessani aamutuimaan alati kasvavaa teevalikoimaani, käteeni osui Viisasten tee. Nappaan se käteeni, tiputan teepussin jättimäisen teemuki pohjalle, joka muistuttaa enemmän kattilaa kuin kuppia ja kaadan kuumaa vettä ja kauramaitoa perään niin paljon, että kupin kantaminen pöytään asti vaatii harvinaisen vakaata kättä ja toki pientä sadattelua, se auttaa kummasti käden vakauteen testatkaa vaikka, sillä en millään nyt ehtisi mopata tätä aamun elixiiriä parketilta.

Suupielet kääntyvät väkisinkin hymyyn, seuratessani tuota pikkuruista lappua, joka heiluu edestakaisin teepussin jatkeena. Viisasten tee.  Se tulisi tarpeeseen-se viisaus, sillä tänään pitäisi lukea isoon tenttiin töiden ohella-ratkoa muutama matemaattinen pulma, sekä aloittaa lukemaan erästä opintoihin liittyvää opusta. Puhumattakaan remonttihärdellista, joka odottaa kotona.
Siis ihan perus maanantai.

Kaikista uhkakuvista huolimatta oloni on ihan mielettömän energinen ja hyvä, samaan aikaan  rauhallinen, luottavainen ja usko kaikkien onnistumiseen on kova.
Se voi tosin johtua siitä, että en ole vielä aloittanut urakkaa tai sitten yksinkertaisuudessaan viikonlopusta, joka oli hyvä.

Minulla sattui olemaan viikonloppu vapaata ja ajattelin ensin, että käyttäisin vapaat hyödyksi, olisin reipas ja tekisin kaikki rästihommat ja tulevatkin jutut pois alta, mutta kun perjantai koitti idea ei tuntunutkaan enää houkuttelevalta miltään kantilta katsottuna, joten vaihdoin suunnitelmaa. Pitäisinkin koko weekendin vapaata kaikista velvotteista ja vaan nauttisin. Ihminenhän saa tunnetusti itsestään paljon enemmän irti levänneenä ja kun tajuaa että kahden päivän päästä on iso tentti ja et ole vielä aloittanut lukemaan;)


Treffasin lauantaina yhden rakkaimmista ystävistäni sen, jonka kanssa näemme aivan liian harvoin, ja jonka kanssa parkkeeraamme hanurimme aina meidän keittiön pöydän ääreen penkeille, jotka olen vaihtanut miellyttävimpiin, juuri meidän maratonkeskusteluidemme takia.

Meidän tapaamisemme ovat joka kerta hyvin pitkiä, keskustelumme rönsyileviä ja voisi sanoa terapeuttisia.
Ei ole aihetta jota emme perkaisi läpi.
Miehenikin käy täyttämässä kahvimukiaan naureskellen ja heittää väliin jonkin nasevan kommentin, yleensä minusta tai Satusta, joka yleensä siivittää keskustelun miesten ja naisten ajatusmaailman eroihin, ja päättää sen hervottoman naurunpuuskaan.
Joka kerta olen yhtä onnellinen, että juuri hänen kanssaan ovat tiemme kohdanneet aikanaan.

Koska lauantaista tuli ihan viikon helmi, halusin jatkaa sunnuntaita samalla tavalla. Peffat parkkeerattiin saman pöydän ääreen sunnuntainakin, hieman erillä kokopanolla tosin, kun treffasin puolestaan siskoni ja veljeni.
Koska tekstistäni saa ilmeisimmin kuvan, että en ole koko viikonlopun aikana liikkunut ruokapöydän äärestä minnekkään, korjaan asian heti, että olen kyllä poistunut-hetkittäin.
Kävimme siskoni kanssa jopa kuvaamassa, koska ensin näytti, että tästä tulisi ihan kivan oloinen päivä.  Eipä tullu. Heti kun saatiin kannettua kamat autoon alkoi sataa vettä. Totesin, että pikku sadekuuro ei meitä haittaa. No se ei varmaan olisikaan haitannut, mutta kun rantaan päästyä vettä alkoi viuhtoa lähes joka ilmansuunnista mitä vaan löytyy, alkoi huumori olla koetuksella.
Kävely rantakivillä muistutti lähinnä jonkinlaista extrem radan suorittamista ja mielessä välähti kivuliaan lonkkamurtuman mahdollisuus.

Selvisimme kuitenkin takaisin himaan ehjin nahoin, mikä sinänsä oli ihan mukava vaihtoehto, sillä olin luvannut leikata veljeni vallattomat luonnonkiharat astetta lyhyemmiksi.

Olen hieman ylpeä ja onnellinen, että hän luottaa kutrinsa juuri minun käsittelyyni. Hän kun ei anna kenenkään muun leikata suortuviaan. Ei sen jälkeen, kun aikanaan lähdin opiskelemaan alaa, ja vaikkakaan en enää sitä työkseni teekkään ja vaikka oma kuontaloni näyttää monesti lähinnä siltä, kun olisin juuri saanut sähköiskun tai noussut juuri vuoteesta. Niin silti luotto tekemiseen on tallella:)
Ja hyvät niistä tuli tälläkin kertaa, vaikka itse sanonkin. Onneksi hänen hiuksensa kasvavat hurjaa vauhtia, en ymmärrä mitä hän syö, joten kohta hänen on tultava takaisin.
Illan pyhitin Netflixille ja katsoin kaksi leffaa, joista ei välttämättä voi sanoa, että ne olisivat olleet mitään juonellisesti mestariteoksia, mutta koska toista leffaa tähditti  Jason Momoa, niin juonella ei varsinaisesti ole väliä.

Niin ja sitten vielä juniori, hän oli pelimatkalla Oulussa viikonlopun ja sain niin hykerryttävän hauskan puhelun kotiin samoin videon, jolle olen nauranut koko viikonlopun ja tämän aamun.
Ei voi kun todeta, että tästä on ihan huippua aloittaa uusi viikko.









17 kommenttia

  1. Niin ihanaa lukea tätä ja kuulla, että on ollut noin kiva viikonloppu ja rentouttava ja parhaassa seurassa. Olet kyllä niin tämän breikin ansainnut.

    Pus hyipputyypille ja tsemppiä kiireisiin ja uh remonttiin. ❤️😘❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää viikonloppu tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen monella tapaa<3
      Ja koksa sanotaan, että nauru pidentää ikää, niin jään odotteleaan niitä 100v juhlia sitten joskus;)

      Pus sinnekin<3 ja hei rempan pitäisi valmistua tällä viikolla ja valitsin olkkarin seinään mustan värin :D
      <3

      Poista
  2. Hahaa mua naurattaa edelleen tuo meidän seikkailu rantakivillä, ja todellakin saatiin varoa sitä lonkkamurtumaa :D Se sade olisi kyllä saanut jäädä väliin,ens kerran otetaan ne lapaset mukaan, muuten mä ulisen sulle taas, että mua palelee ja on nälkä :D
    Ihana ystävä sulla tuo Satu,ja voin kuvitella tuota naurun remakkaa :)
    Ihanaa viikkoa sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no sä tuot kyllä elävästi mieleen Shrekin aasin :D hahhaa

      No ens kerralla taas ollaan viisaampia ja käydään sun villavarastoilla, nii johan on lämmin ei haittaa sateet eikä tuulet. Muiskis ja palataan <3

      Poista
  3. Oon niin samaa mieltä sun kanssa tuosta Jason Momoasta, omg mikä ukkeli!!! Aivan ihanan kuuloinen viikonloppu sulla on ollut. Itse vietin lauantain oman äidin ja tyttäreni kanssa ja voi sitä naurun määrää. Vähän kävi jo isäpuolta sääliksi kun tällaisen akkalauman kanssa joutui olemaan :)
    Ihanaa viikkoa sinulle ja arvaa mitä? Luin koko postauksesti hymy kasvoilla, tästä tuli niin hyvä fiilis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todellakin mikä ukkeli hän on!!! <3

      Hih mä niin osaan kuvitella kuin ihanaa ja hersyvää teillä on ollut ja hih kyllähän noilla miehillä voi aika-ajoin olla hieman kestämistä naislauman naurujen kera;)

      Ihanaa viikko Outi ja kiitos, tuntui todella hyvältä kuulla, että tästä tuli noin hyvä fiilis, oot ihana <3

      Poista
  4. Kuulostaa mukavalta viikonlopulta.
    Joskus on hyvä hieman höllentää tahtia :)
    Mahtavaa tätä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitö se oli ja hei aivan ihanaa viikkoa sinnekin <3

      Poista
  5. Joskus kannattaa tosiaan katsella sellaisiakin leffoja, jotka vain rentouttaa, eikä tarvitse sen kummemmin sukeltaa sinne syövereihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa! Ihanaa viikkoa sinulle Melissa!

      Poista
  6. Hyvän ystävän seura on ihan parasta! 😍 Välillä kannattaa ottaa rennosti ja hyvin levänneenä on kiva aloittaa ne vähän pakollisemmat jutut! 🤩🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis hyvän ystävän seura on kyllä sellainen piristysruiske, ihan parasta , olet oikeassa<3 Nyt taas jaksaa, jos ei oteta huomioon pientä päänsärkyä, mutta eiköhän senkin saa selätettyä.
      Kivaa viikkoa Maisa!

      Poista
  7. Ihana tunnelma näissä sadepäivän kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Tuuli<3 Jotenkin vaikka oli harmaa päivä, oli ihana kuvata ja saada vähän erinlaista tunnelmaa:)

      Poista
  8. Ihanalta kuulostaa sinun viikonloppu. Joskus on vaan hyväksi unohtaa velvoitteet ja latautua hyvää mieltä tuottavien asioiden parissa.

    VastaaPoista
  9. Siis WAU, miten upeita kuvia! Niin rauhallinen tunnelma! <3

    VastaaPoista
  10. Kiitos Pauliina <3 Upeita kuvia ja kauniisti kirjoitettu teksti, jolla oli voimauttava ja eheyttävä vaikutus minuun. Kiitos <3

    VastaaPoista