Pieniä ajatuksia muutoksesta

Ajatus loman loppumisesta tuntui alkuun katastrofilta, kuinka hitsin nopeasti kolme viikkoa oikein voi mennä, minun pitäisi mennä jo töihin!
Alkuun ärsyynnyin, koska en todellakaan ollut ehtinyt tehdä puoliakaan niistä asioista mitä lomalle suunnittelin. Päivä Hangossa ja toinen Ruotsissa. Muutaman ystävän tapaaminenkin jäi vähemmälle mitä olin ajatellut. En myöskään ehtinyt festareille, en päivittämään blogia, saatikka kuvata, en vierailla muiden blogeissa, enkä lukea niitä kolmea kirjaa, jotka olin varannut kesälomalukemiseksi ja tuhat muuta asiaa.   Siinä se taas nosti päätään, samperin suorittaja.

Kelasin lomaa hieman mielessäni, se oli ollut oikeasti ihan täydellinen, sellainen mitä tarvitsin juuri tähän saumaan, aikaa perheen kanssa ja runsaasti lepoa.
Olen nukkunut paljon, niin paljon, että ihmettelen mistä tätä unta onkaan riittänyt. Tajunnut tehneeni viime syksystä asti liian paljon asioita niin, että moni mielekäs asia ei ole tuntunut enää niin mukavalta.

Päätin kääntää asian tulevaisuudessa toisin. Tehdä enemmän asioita, joista todella pidän, antaa aikaa hyvinvoinnille ja keskittyä positiivisiin asioihin, jättäen negatiivisia asiat ja ihmiset sivummalle.
Syksystä ei työn ja koulun suhteen tule olemaan yhtään sen helpompaa kuin tähänkään asti, mutta se miten löytää tasapaino kaikkeen ympärillä olevaan, se on asia, johon tulen kiinnittämään enemmän huomiota. Teen mielekkäitä asioita ja nipistän sen ajan myös palautumiselle.

Liikunta on yksi asia, joka on tuonut minulle aina hyvän fiiliksen. Loman aikana olenkin alkanut treenaamaan hieman enemmän. Jumppaa ja salitreeniä, sekä kävely ja juoksulenkkejä luonnossa. Yksin ja yhdessä muutaman ystävän tai siskon kanssa, ihan parasta tekemistä.

Niin ja se työhön paluu, se tapahtui eilen ja ei se ollutkaan mikään katastrofi, vaan ihan kiva päivä. Tajusin, että mulla oli jo ikävä sitä kaikkea, työkavereita ja asukkaita <3

Aurinkoista päivää sinulle<3
18 kommenttia

 1. Jos on loman aikana saanut uudelleen kiinni liikunnasta, niin sehän on ihan paras juttu. Voimavara syksyn pimeyteen ja ennenkaikkea omasta itsestä huolehtimiseen.
  En jaksa itsekään negatiivisia ihmisiä ja asioita ja ne ovatkin jääneet hiljalleen pois elämästäni. Kaikkeen ei toki voi vaikuttaa, mutta moneen voi. Helpottaa kummasti elämää.

  Lämpöistä viikkoa Souliina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa, että kaikkeen ei voi vaikuttaa mutta onneksi moneen voi.
   Negatiivisuus ympärillä vie voimavaroja, joten sellaista ei todellakaan tarvitse jaksaa. Pikku hiljaa ne asiat on jäänyt ja jää täälläkin pois.

   Olen niin tyytyväinen, että liikunnan ilo on löytynyt taas, koska se on just näin, voimavaroja tulevaan <3

   Ihanaa viikkoa Maarit sinulle <3

   Poista
 2. Lomaviikot tuntuvat aina menevän ihan liian nopeasti. Onneksi sulla eka työpäivä ei sitten ollutkaan vastenmielinen. Ja se ensimmäinen päivä yleensä on se pahin, mutta sitten kaikki alkaa jo taas sujua rutiinilla vapaapäiviä odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ne lomaviikot menee jotenkin niin hurjalla vauhdilla mka:)
   Eka ja tokakin työpäivä oli aivan ihanat, se ajatus töihinpaluusta vain tutnui kurjalta, koska jollain avalla sitä oli päässyt sen lomailun makuun ja niin mielellään, vielä pienen hetken olisi nauttinut niistä hitaista aamuista ja aurinkoisista päivistä rannalla.

   Mutta onneksi on vapaapäivät :D
   Aurinkoista päivää Kristiina!

   Poista
 3. Viisaita ajatuksia! Mä olen huomannut, että töiden alkaessa auttaa juurikin se positiivinen ajattelu, että keskittyy hyvään ja tekee sitä itselleen (ja muille). Myös ihan pienet teot, esim erikoiskahvi tavallisen suodatinkahvin sijaan tai herkkuruoka illalla voi auttaa :D

  Iloa kesäpäivään ja tsemppiä työn aloitukseen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin Taru <3 Ja juurikin nuo pienet arjen teot, niillä saa niin hyvän mielen ja eivätkä vaadi paljoa. Positiivisella ajattelulla pääsee pitkälle. Muistan lukeneeni eräästä olisiko ollut Kiinalainen nainen, joka päätti joka aamu, että tästä tulee hänen paras päivänsä. Jollain tapaa ihana ajatus, joka varmasti antoi ihan uutta energiaa jokaiseen päivään.


   Aurinkoista päivää sinulle ihana <3

   Poista
 4. Se on jännä, miten paljon ihmiset tuppaavat lataamaan sitä odotusta kesään ja etenkin kesälomaan. Miten paljon kaikkea pitäisi ehtiä tekemään siinä ajassa. Todellisuudessa sitä harvemmin ehtii ilman valtavaa suorittamista.

  Liikunnalle ja siitä palautumiselle ajan varaaminen oikeasti kannattaa. Se antaa, itselle ainakin, niin valtavan paljon energiaa että siihen panostaminen on itselläni ainakin kannattanut. Samoin se, kun päätin alkaa antaa aikaani sille että ehtisin lukemaan ihan oikeaa kirjaa. Pieni hetki kerran viikossa kirjalle on ollut todella hyvää rentoutumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juuri niin kuin sanoit Satu. Se on hullua, kuinka sitä lomaa odotetaan kieli yön alla ja sitten pitäisi keretä tekemään yhtä sun toista ja just näin, eihän sitä yleensä ehditä ja oikeasti, onko edes tarvetta.
   Lomallahan pitäisi saada ottaa rennosti ja ladata akkuja.
   Ja sitäpaitsi, pääseehän noihin reissuille muulloinkin- oikeasti. Mutta jotenkin sitä vaan ajatelee, että sitten kun on se loma, niin sitten ehdin tehdä nämä kaikkia asiat:)

   Olen kanssasi samaa mieltä liikunnasta ja tuosta kirjan lukemisesta.
   Olen aina pitänyt molemmista, mutta valitettavasti arjen hetkisyydessä jättänyt ne asiat valitettavasti liikaa taka-alalle, mutta nyt, nyt tulee siihen asiaan muutos.

   Jossain vaiheessa ajattelin, etten viitsisi käydä ryhmäliikunta tunneilla yksi, vaan ainoastaan frendin kanssa, mutta kun sinne ensimmäisen kerran menikin itseseen, se oli ihan parasta.
   Siitä sai niin paljon irti, ja nautin ihan suunnattomasti. Nyt varaan vähintään kolme erinlaista tuntia viikossa + punttisali :)
   Niin ja eilen tuli ostettua taas yksi kirjaa lisää luettavaksi.

   Oikein mahtavaa ja energistä viikkoa sinne Satu <3

   Poista
 5. Tuo "Samperin suorittaja"-osuus kuulosti ihan multa - paitsi että mulla on vielä lomakin suorittamatta :D Tulossa vasta elokuussa ja sekin vain vajaan viikon, mutta syksylle raivaan tilaa lepoon - toivottavasti ei ole niitä kuuluisia viimeisiä sanoja, jotka ei sitten toteudukaan :)

  Sun loma kuulostaa kaiken kaikkiaan ihanalta, onnistuneelta ja just sellaiselta, mitä sen pitikin olla - siis voimaannuttavalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sitä onkin niin suorittaja, hitsi voi! Mutta hei ihana, että sulla on loma tulossa, yritä ottaa leppoisasti lomaviikkosi<3 Tuo suunnitelmasi syksyä varten kuulostaa ihan parhaalta, lepo on oikeasti niin tärkeätä, täytyy pitää myös itsestä huolta.

   ja kiitos, loma oli oivaltava ja voimaannuttava, Ihanaa viikkoa Mia<3

   Poista
 6. Olet tehnyt hyviä päätöksiä. Toivon sydämestäni, että pystyt olemaan terveellä tavalla itsekäs.
  Nuorempana tuli itsekin yritettyä ennättää mukaan kaikkeen mahdolliseen. Oli muka pakko. Itse sitä oli pahin piiskuri. Nyt vanhana kroppa muistuttaa laiminlyönneistä.
  Leppoisaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija, sitä toivon minäkin.
   Sinä sen sanoit, itse sitä on tsensä pahin piiskuri nimenomaan, mutta nyt täytyy vaan oppia olemaan hieman armollisempi itsellekin:)

   Ihanaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 7. Hyviä ajatuksia :) Iloa loppukesään ja tsemppiä syksyn rutistuksiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuula ja ihanaa loppukesää myös sinne🌞

   Poista
 8. Kuulostaa hyvältä muutokselta. Minulla vielä muutamia lomapäiviä jäljellä ja minulla sama fiilis kuin sinulla, loma on tehnyt tehtävänsä ja on ollut aivan ihanaa <3
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että sinäkin olet saanut rentoutua lomalla ja ladata akkuja, se on todella tärkeää tässä hektisessä arjessa. Oikein ihanaa kesää sinulle Outi<3

   Poista
 9. Ihan parasta että liikunnan iloa on löytynyt ♥ Mä odottelen sitä omaan elämääni, salitauko loppuu tällä viikolla mutta ehkä se tulee tekemisen myötä.
  Loma on parasta just silloin, kun tekee vain niitä juttuja (tai on tekemättä) jotka tuntuu hyvälle.

  Mukavia kesäpäiviä ihanan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se ilo liikkumiseen tulee nimenomaan tekemisen myötä. Itse jäin jollain tavalla koukkuun siihen tekmiseen, mitä enemmän käyn treenaamassa. Toki pidän järkeviä taukojakin, ettei tule vedettyä överiksi.

   Ja just näin sellaine loma on onnistunut, ja ei sit aina tarvitse niin mahdottmomasti järkätä edes kaikkea tekemistä lomalle, vähempikin riittää. Ihanaa viikkoa Maikku!

   Poista