Pullaton tammikuu ja sokerikrapula!
Tämä on yksi niitä asioita, mitä tälle vuodelle laitoin tavoitteeksi. Ei siis sokerikrapulaa, vaan sokerin vähentäminen.

Olen oikea herkkuperse, mitä tulee namuihin ja leivonnaisiin.
Ostelen kotiin pullaa jopa sillä verukkeella, että niiden avulla saa samalla opeteltua valokuvaamista, onhan pullan kuvaaminen oma taiteenlajinsa!Vitsi mitä itsensä huijaamista. Oikeasti otan sen kuvan kiireesti, jotta pääsen puputtamaan sen pullan parempiin suihin, mahdollisimman nopeasti.

Entä töissä sitten, siellä on joka päivä herkkuja tarjolla, joten käsi on käynyt pullapussilla, tai keksilaatikolla, ihan huomaamatta, siinä samalla kun juo päiväkahvit/teet.
Kyse ei ole enää siitä, että välttämättä haluaisit syödä juuri sen nimenomaisen keksin, vaan siitä, että tästä on tullut tapa.
Ihan niin kuin mistä tahansa riippuvuudesta.

Mietinkin, että onko itsehillintäni todellakin noin olematon, joten päätin haastaa itseni.
Ajatuksena onkin pystytellä koko tammikuun ajan erossa kaikista noista mainitsemistani herkuista ja katsoa kuinka tässä onnistun ja mikä fiilis on kuukauden herkuttelutauon jälkeen.
Tiedän olevani kovapäinen, joten Dallas pulla ei tätä taistelua voita.Nyt on siis menossa yhdeksäs päivä ilman herkkuja, ja ei se todellakaan kivutonta ole ollut: Olen kärsinyt neljä päivää jatkuneesta päänsärystä, jonka ikävä kyllä tajusin johtuvan sokerin vieroitusoireista!

Siis voiko sokeri oikeasti aiheuttaa tallaista riippuvuutta ja vieroitusoireita?  Kyllä se todellakin voi.
Ensimmäiset päivät menivät suht ok, siinä kolmannen päivän kohdalla alkoi päätä särkemään ja sitä särkyä todellakin jatkui kaiken kaikkiaan neljä päivää. Olo oli aika saamaton ja ärtynyt. Väsytti.
Olo on oikeasti ollut kuin krapulassa, joka kesti näköjään aika monta päivää putkeen.

Tänään yhdeksäntenä päivänä aloituksesta olo on ollut pirteämpi. Pystyn helposti kieltäytymään töiden herkuista. Laitan miehen ruokakauppaan, ja olen kieltänyt ostamasta herkkuja.
Lapset piilottavat karkkipussinsa minulta, joten tämähän menee ihan loistavasti!

Töissä muuten yksi työkaveri lähti tähän samaan pullattomaan tammikuu-projektiin mukaan, ja sovittiinkin huitovamme toisiamme sormille, jos näemme toisen yrittävän edes koskea herkkuihin.
Vielä ei ole kummassakaan taisteluvaurioita ;)

Tavoitteenani ei siis ole laihdutus, vaan yksinkertaisesti halu nähdä, pystynkö tähän ja se, että mitä muutoksia se tuo. Jääkö herkuttelu pystyvästi vähemmälle, vai palaanko entiseen.
Mitä eroa tämä kuukausi tuo olotilaan, vai tuoko mitää.

Joka tapauksessa palaan tähän asiaan kolmen viikon päästä ja kerron pysyinkö suunnitelmissa :)


21 kommenttia

 1. Minun pitäisi varmaan tehdä sama juttu, sillä kovasti näyttää makeita taas menevän. Välillä jo olinkin hiukan "järkevämpi", mutta joulu ja joulusuklaat...
  Tsemppiä tammikuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Minna :) Tuo joulu oli kyllä petollista aikaa, silloiin tulee vedettyä suklaita kaksin käsin :D

   Poista
 2. Minä olen karkkilakossa, ei suklaata, ei jelly beanseja eikä edes irttareita. Vaikeinta tulee olemaan naistenvaivojen ekoina päivinä :)
  Tsemppiä taisteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemmpiä myös sinne Outi! Kuinka kauan sinun karkkilakkosi on tarkoitus kestää?

   Poista
 3. Täällä ilmoittautuu sokeriaddikti, joka ei ole ikinä pystynyt, eikä riittävästi halunnutkaan. Huomasin vuosi sitten, että vehnän ja suklaan vähentäminen tai siis lopettaminen teki tosi hyvän olon. Suklaariippuvaisuudesta pääsin ja en olisi ikinä uskonut. Heti kun aloin syn vehnää pullahdin. Zemppiä, you can do it <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehnä tekee minulle sama, se turvottaa ihan törkeesti, ehkä siitä sitten seuraavaksi eroon, mutta kaikkea ei pysty samalla kertaa <3

   Tois suklaariippuvuudesta eroonpääseminen on upea juttu! Minulle se on ehkä se vaikein ...

   Poista
 4. Hahaaa, repesin totaalisesti tätä postausta lukiessani, vitsi sulla on hulvaton tyyli kertoa asiat :D Tsemppiä pullalakkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Elina, sinä nyt saat vielä kuunnellakin mun juttuja jatkuvasti ;)

   Poista
 5. Hienoja kuvia jälleen kerran : ) Täällä alkanut hitaasti terveellisempi uusi vuosi, sillä kaappien joulusuklaakätköt vielä kuiskivat liikaa nimeäni - tänään tosin söin passionhedelmiä, joilla sain hetkeksi makeanhimon pois! Tsemiä tuhannesti projektiisi ja kevennyksiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli kuvakehuista ja tsemeistä <3

   Oih täytyykin kokeilla tuota passionhedelmää, minä olen pahimpaan makeanhimoon syönyt mandariinin tai pähkinöitä:)
   Ja hei onhan tässä koko vuosi aikaa elää terveellisemmin ;)

   Poista
 6. Ihania kuvia - rupesin kyllä Instassa kuolaamaan noita vohveleita :) Minä olen itse ollut kutakuinkin syömättä herkkuja viime syyskuusta lähtien kun päätin että saan herkutella makealla vain kerran viikossa. Vähän samalla tavalla minulla kävi, sokerikoukusta pääseminen aiheutti hieman harmia, väsymystä ja päänsärkyä. Se meni onneksi nopeasti ohi ja nyt olen sitä mieltä että pystyn elämään tämän "dieetin" kanssa loppuelämäni! Tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Såfin. Hih minunkin tekli mieli vohveleita, kun näitä kuvia latailin :)

   Ihana kuulla, että sinulla on mennyt noin hyvin tuo sokerikoukusta pääseminen. Antaa toivoa itsellenikin.
   Jännä juttu muuten, minäkälaisia vieroitusoireita sokeri voi todella aiheuttaa!

   Poista
 7. Tsemppiä projektiin! Hihittelin tuolle pullien valokuvaamiselle :D Mutta sulla on kyllä upeat kuvat! Mä olen vähentänyt rutkasti sokerin syömistä, eniten sillä on tuntunut olevan vaikutusta ihoon. Mutta mitään muita reaktioita en sinällään ole huomannut :) Töissä on kyllä välillä haastavaa, kun pöydät notkuvat herkkuja lähes joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka ja kiva, että tekstistä löytyy hihityttäviä kohtia :D
   Kyllä nuo työpaikat on sitten haastavia, kun aina pöydät täynnä pullaa, kuyllä siinä on itsehillintä koetuksella;)

   Ihana homma, jos sokerin vähentäminen on vaikuttanut ihoon. Täytyykin seurata onko sillä vaikutusta omaan ihoon. En itse oikein tiedä minkälaisia vaikutuksia odotan tästä vähemmän sokerisesta elämästä, mutta täytyy katsoa mitä se tuo tullessaan.
   Ja kiitos kuvakehuista <3

   Poista
 8. Itse huomasin syksyn mittaan sortuneeni herkuttelemaan tuon tuostakin mitä en yleensä ennen tehnyt. Nyt ollaan toista viikkoa menossa jo terveellisemmällä tiellä mihin kuuluu selvästikin vähempi kahvin määrä ja reippaasti vähäisempi sokeri ja rasva. Viime torstai oli vaikea päivä mutta sen yli kun pääsin niin nyt on mennyt taas hienosto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtava juttu, tsemppiä sinullekin ihan mielettömän paljon! On ollut kiva lukea ja kuulla monelta, millaisia projekteja heillä on edessä.

   Poista
 9. Näiden kuvien myötä alkoi kyllä tekemään mieli pullaa ja vohveleita :D Vaikkakin itse olen enemmän kaikkien suolaisten herkkujen perään. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :D Ihanaa, että kuvat aiheuttaa tunteita ja mielitekoja <3

   Poista
 10. Täällä olisi varmasti syytä tehdä sama! Vaikken ole niinkään heikkona pulliin tms. Mutta karkit ja sipsit yms. 🙈

  VastaaPoista