Homeäidin päiväkirja, kadonneet rillit ja muuta viikon varrelta.Viikko vierähti taas huomaamatta, tai no huomaamatta ja huomaamatta, kyllä siitä minulla jonkinlainen käsitys on, tuli tehtyä asioita, muita kun tietokoneella oleilua.
Viikkoa on leimannut jonkinlainen alavire. Päätä särki useampana päivänä kuin jaksoi laskea, särkee edelleen ja huimaus on oma huvinsa.
Tajusin myös, että lähinäköni vetää jonkinlaista laskusuhdannetta, ja olenkin metsästänyt rillejäni pitkin huushollia koska laseillani on ilmiselvästi jalat alla, niin liukkaasti ne katoavat aina tielle tietämättömille.

Olen vaellellut teemuki kädessä ympäriinsä ja viljellyt puolityhjiä kuppeja pitkin huushollia. Ne ikävä kyllä pysyy just siinä mihin ne olen jättänyt.

Aloitin lukemaan Susanna Makaroffin esikoisteosta Homeäidin päiväkirja. Kirjaa jota ei toivoisi kenenkään joutuvan kirjoittamaan.
Siitä kuinka unelmien koti merenrannalla osoittautui homepommiksi, jossa vaakalaudalla oli perheen terveys, toimeentulo ja turvallinen arki

Tämä on koskettava teos perheestä, joka on joutunut kokemaan kohtuuttoman paljon, menettäen terveyden, omaisuutensa sekä kotinsa, eli lähestulkoon kaiken!
Se on myös samalla tietokirja, josta löytyy esimerkiksi tahot joihin voi ottaa yhteyttä samassa tilanteessa painiskelevat. Kirjasta löytyy vinkkejä, listoja mm kuinka tunnistaa tyypilliset homeoireet, apua oikeusprosessin eri vaiheisiin ja paljon muuta. Tämä on kirja joka kannattaa lukea <3

Jos olen lukenut kirjaa, olen myös nauttinut kesästä Jamesin matkassa, jälleen kerran. Tuo karismaattinen britti vakooja ja salainen agentti 007, on yhtä viihdyttävä kerta toisensa jälkeen.
Vaikka mielestäni vanhimmat Bondit ovat ehdottomasti parasta, ilahduin suunnattomasti uutisesta, jossa kerrottiin Danielin astuvan vielä kerran salaisen agentin saappaisiin. Sitä odotellessa.


Syyskuun lomamatka etelän lämpöön koki mahalaskun osaltani, lääkäri lykkäsi lentokiellon, joten hyvästi hiekkarannat ja turkoosi meri.
Onneksi Enrigue hieman lohdutta, tai kääntää veistä haavassa ihan, kuinka vaan. lattareita on kuitenkin veivattu niin että lonkat irtoaa.

Ai niin ehkä täydellisin nudelakka, L`Oreal Paris  sävy118, rakastan <3

40 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen kirja, en varmaan pystyisi lukemaan, oma oikeustaistelu on vielä liian lähellä ja kipeänä. Olin varma, että meille se maksaa avioliiton, mutta onneksi niin ei käynyt, vaan samassa kuussa kun oikeuden päätös tuli, tein positiviisen raskaustestin pikkusiskosta. Jotain hyvääkin aina. <3 Aurinkoa loppuviikkosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ai teilläkin on ollut sama taistelu :( Ymmärrän hyvin, että kirjan lukeminen voisi tuntua hankalalta, mutta onneksi tämä kirja on kuitenkin kirjoitettu, ihan niitä ajatellen jotka valitettavasti joutuvat saman asian eteen. Nyt jos löytyisi edes jotain apua ikiäviin tilanteisiin.

   Ihana kuulla, että se ei todellakaan maksanut avioliittoa, vaan kuopus ilmoitti tulostaan <3
   Jotain hyvää näistä siis myös seuraa , ihan mahtavaa <3
   Ihanaa viikonloppua ihana <3

   Poista
 2. Lentokielto- voi kuinka tylsää! toivottavasti pääset myöhemmin lentämään ja aurinkoon.

  Enriquen kesähitissä laulettiin mielestäni Suomela radio ja jäin kuuntelemaan ensin onko kyseessä joku suomalainen biisi. Mainitsin miehelleni jonka kanssa rallatamme aina Suoomelaa radiiooo!!! kun Sublema la radio kajahtaa autoradiosta.

  Edesmenneen Roger Mooren esittäessä Bondia muistelen aina kuinka hän kertoi elämänkerrassaan, että hänen jo nuoret aikuiset lapsensa häpesivät jos Moore tuli johonkin samaan hiihtokeskukseen. Hän kun ei osannut ollenkaan lasketella, vaikka juuri Mooren leffoissa oli huikeita laskettelukohtauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tulen tähän väliin kommentoimaan, että mäkin kuulen tuo Suomelana ja hämmennyin, kun ekaksi ajattelin tämän olevan kotimainen kappale :) Joutui ihan korviaan höröstelemään, että mitäs mitäs :D

   Poista
  2. Onhan lentokielto kohtuullisen tyslä homma, mutta joskus toiste sitten :)
   Minun oli pakko mennä kuuntelemaan uudestaan tuota Enriguen biisiä, ja nyt se soi minullekin Suomelana :D

   Siis en tiennytkään tuota Roger Mooresta. Olisin tosiaan kuvitellut että on aika taituri suksilla, mutta kappas vain.

   Poista
 3. Voi eih, mutta onnneksi nyt voit levätä edes kotona. <3 Tuo kirja, jää nähtäväksi pystynkö lukemaan vai ei, sen verran traumaattinen kokemus tuo hametalokeissi kaikkine oikeudenkäynteineen on ollut.

  Tuo Nude on ihana kynsilakka ja oma suosikki olisi se vaaleansininen <3

  Kiitos parhaasta seurasta ja lepoa nyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän että teilläkin oli niin rankka kokemus oman talon kohdalla, että kirjan lukeminen voi olla rankka kokemus, koska se meni minullakin jo tunteisiin.

   Se sininen lakka oli myös todella kaunis ja ihan sun näköinen.
   Kiitos itsellesi seurasta ja piristyksestä <3

   Poista
 4. Voi ei, lentokieltä!
  Lepoa nyt vaan tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, joo nyt hetki taas enemmän itseään kuunnellen :)
   Oikein ihanaa viikonloppua ja syksyä sinulle!

   Poista
 5. Voi harmi tuo lentokielto. Alikunnossa lomasta ei välttis jaksa nauttia. Homeäidin Päiväkirja on hieman masentavaa luettavaa terveellekin, saati toipilaalle. Kirjan perheen tilanne on valitettavasti totta monen elämässä. Ja ikävistäkin asioista tulee saada puhua ja lukea. Pikaista paranemista ja parempaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se vähän tylsä juttu, mutta osasin hieman aavistellakin, juuri oman kunnon takia.
   Toisaalta onhan se juuri niin kuin sanoit, että ei reissusta oikein pysty nauttimaan jos ei edes oe kunnossa.

   Valitettavan paljon on ihmisiä jotka ovat joutuneet kokemaan saman mitä kyseinen perhe ja on hyvä että siitä puhutaan ja asioita tuodaan julki.

   Oikein leppoisaa viikonloppua sinulle Kirsti <3

   Poista
 6. Jamesit on parasta iltaseuraa. Oma James suosikkini on Roger Moore. Aluksi en yhtään tykännyt Danielista, mutta kahdessa viimeisimmässä Bondissa hän on alkanut jo olemaan hitsin hyvä.
  Toivottavasti se päänsärky helpottaa ja toivottavasti löydät ne karkuteillä olevat lasisi.
  Rentoa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin !! Roger Moore, Sean Connery ja Daniel, siinä parhaat Bondit.

   Itsellänikin oli alkuun hieman vaikea tottua Danieliin Bondina ehkä sen vuoksi, kun siinä vaiheessa Bondit muuttuivat aika tavalla, mutta nyt siis ihan koukussa häneenkin.

   Kiitos Outi, oikein ihanaa perjantaita ja rillit löytyi!

   Poista
 7. Voi ei, toivottavasti paranet pian ♥ Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikkakin surullinen ja raskas aihe monelle. Täällä on myös lasit jatkuvasti kadoksissa...argg...mukavaa ja päänsärytöntä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maiccu, kyllä se tästä vielä iloks muuttuu :D

   Kirja on mielenkiintoinen vaikkakin aihe on raskas. Mutta mahtavaa että Susanna on pystynyt kirjoittamaan kyseisen kirjan kaikesta huolimatta, uskon että siitä on paljon apua ja vertaistukea muille asian kanssa painiskeleville.

   Hih ai sielläkin lasit katoavat mystisesti. Niihin pitäisi ehdottomasti saada jokin sovellus, että kun esim viheltää, ne ilmoitavat olinpaikkansa :D

   Ihanaa perjantaita sinne <3

   Poista
 8. Mä en ole Bondeja katsonut, tosin sivusilmällä olen seurannut. Ehkä oma suosikkini on se Kuuraketti, joka on jo oikeastaan komedia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa Kuuraketti on kyllä oikea komedia:D Toki nykyään kun niitä vanhempia Bondeja katsoo, niin aika moni on hmm hieman komedian puolelle, mutta silti niissä on vaan sitä jotain.

   Ihanaa perjantaita Salka!

   Poista
 9. Voi harmi tuota lentokieltoa :(

  Pitänee lukea homeäidin päiväkirja. Onneki ei ole omalle kohdalle osunut ja toivon hartaasti, ettei ikinä osu. Sen verran yleisiä nuo valitettavasti ovat, että melkein jokaisella on joku läheinen tai ystävä, kenen kohdalle se on osunut :( Niin minullakin

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Suosittelen lukeaan tuon kirjan. Se on valitettavasti juuri niin, että lähes jokaisella on tuttavapiirissä joku, joka on sairastunut tai altistunut homeelle ja se ei ole hyvä asia se.

   Poista
 10. Voi surku tuota lentokielto:( paranehan pian♥ Tuo kirja pitäisikin lukea...kyllä sitä niin kamalia tarinoita aina välillä joutuu kuulemaan että ihan hirvittää,kuinka ihmiset niistä selviää...pistää kyllä miettimään kuinka kiitollinen sitä monesta asiasta saakaan olla...Kaunista elokuun jatkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, kovasti yritetään parantua :)

   Sinä sen sanoit. Täytyy kyllä olla kiitollinen monista asioista.
   itse en tiedä kuinka olisin selvinnyt vastaavasta tilanteesta ja kuinka olisin jaksanut taistella vuosia eri oikeusasteissa asiasta.
   Hattua täytyy nostaa heidän perheelle, tämän kettelemusten jälkeen.

   Kiitos samoin Päde, kaunista elokuun jatkoa myös sinne!

   Poista
 11. Voi ei tuuo lentokileto, voin vaan kuvitella, että harmittaa. Jospa tuolla on nyt joku tarkoitus...(vaikka oudolta kuullostaakin....)

  Mä oon Sean Connery faneja vaikka toisaalta kyllä ne kaikki kelpaavat, kaikilla on omat vahvuutensa.

  Iloa arkeen Souliina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, asia voi olla noinkin, että sillä ettemme pääse lähtemään lomareissulle, voi tosiaankin olla joku tarkoitus mikä selviää sitten myöhemmin.

   Sean on upea Bondi ja upea näyttelijä muutenkin.

   Kiitos taru ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 12. Varmasti raastavaa luettavaa, hometalo-helvettiä ei soisi kenellekään :( Mutta ihanaa loppukesää/alkavaa syksyä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan soisi ja kirja on hyvin kirjoitettu ja tunteisiin vetoava.
   Kiitos katja ja ihanaa alkavaa syksyä myös sinne <3

   Poista
 13. Täältäkin täydet sympatiat lentokiellosta, hyvä kuitenkin, jos Enrique vähän lohduttaa.
  Mielenkiintoinen kirja, vaikka näistä aina toivoisi ettei kenenkään tarvitsisi tällaisista kokemuksista kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla ja Enrigue kieltämättä hieman lohduttaa :D
   Kirja on kuulemani mukaan saanut todella hyvän vastaanoton vaikka aihe on raskas, ja sitä ei todellakaan toivoisi kenellekään.

   Poista
 14. Päänsärky on kyllä ikävä jos sitä jatkuu, itsellä aurinko ihme kyllä tuntuu aiheuttavan sitä. Eli jos yhtään enemmän paistaa niin aina hattu päässä, pöö. No nyt näyttää taas satavan eli ei sitä ongelmaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ikävää että sinullekin on noita päänsärkyjä. Aurinko tosiaan edesauttaa särkyjä ja hattu tai aurinkolasit ovat hyvä pitää mukana.
   Ihanaa maanataita sinulle Matkatar!

   Poista
 15. Harmi tuota lentokieltoa :( Itsellä matka aurinkoon syyskuun lopulla, ja varmasti sekoaisin, jos jostain syystä en pääsisikään matkaan. Lomaton kesä on mennyt tulevan matkan voimalla.

  Kaunis nude lakka, laitan muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän tylsä juttu, mutta nyt jo sinut ajatuksen kanssa ja ehkä keksin jotain muuta :)
   No onneksi nyt pääset reissuun syykuussa, kun olet joutunut koko kesän kituuttaa ilman lomaa. Mä en pystyisi, mutta tietysti se ei aina ole oma valinta.

   Ihanaa viikkoa Tuija!

   Poista
 16. Höh, no voi harmin paikka, että lomasuunnitelmat meni mönkään 😕 Ehkä tilalle ilmaantuu vielä jotain kivaa!
  Mun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan tykännyt Bond-leffoista... Ennen Daniel Craigia! Itsekin aikanaan ihmettelin kyseisen herran valintaa, mutta lopulta Craig olikin mulle se ainoa oikea Bond😍 Kivaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan kurja juttu, mutta enköhän jotain kivaa kuitenkin keksi:)
   Oih ihanaa että sinustakin paljastui Bond fani Danielin ansiosta :D
   Ihanaa maanantaita Hanna <3

   Poista
 17. Kiitos kirjasuosituksesta! Rankka aihe, joka liippaa läheltä. Ehkä kesän hönppäkirjojen jälkeen voisi tarttua tuohon kirjaan.
  Harmi tuota lentokieltoa, mutta ehkäpä jotain mukavaa reissun tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä ja ai sielläkin aihe liippaa läheltä, yllättävän monella tuntuu olevan hyvin omakohtaisia kokemuksia tästä aiheesta.
   Lukaise ihmeessä kirja, varmasti on erinlaista luettavaa hömppäkirjojen jälkeen. Vaikka nekin on aina paikallaan <3

   Poista
 18. Kiitos kirjasuosituksesta! Rankka aihe, joka liippaa läheltä. Ehkä kesän hönppäkirjojen jälkeen voisi tarttua tuohon kirjaan.
  Harmi tuota lentokieltoa, mutta ehkäpä jotain mukavaa reissun tilalle.

  VastaaPoista
 19. Surullinen ja rankka aihe😟 kirjaksi.Toipumista sinulle..uusia lomaviikkoja tulee..ja ihanan lämmintähän tässä nyt on ollut kuitenkin Suomessakin💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Kristiina, ihanan lämmintä täällä Suomessakin on vielä hyvän aikaan. Kyllä varmasti keksin jotain mukavaa tekemistä lomalle.

   Kirjan aihe on rankka ja koskettaa monia. Hienoa että tässä on ns tietokirja osuus, josta löytää monenlaista tietoa ja apua.

   Poista
 20. Minun on ihan pakko saada luettua tuo kirja. Mietin omia oireitani jotka aina lisääntyvät kun tiettyyn paikkaan menen. Epäilen kovasti sisäilmaongelmaa :(
  Valtavan raskasta varmasti ollut Susannalle ja perheelle <3 Hatun noston paikka, että jaksoi kirjan kirjoittaa ja antaa vinkkejä muille.

  Bondit on ihania <3 Niitä voi katsoa aina uudelleen ja uudelleen.
  Voi itku, että lentokielto räpsähti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä tuo kirja, siinä on ihan lueteltuan tyypillisimmät homeoireet ja paljon paljon muuta.
   Joo Susanna on tehnyt upean työn kirjan kirjoittaessaan ja käydessä sen asian läpi aina uudestaan.

   Bondit on <3

   Poista