Diy muistitaulu
Olin ostanut kirpparilta Ikean ison valokuvakehyksen jo varmasti vuosi sitten, tarkoituksena teettää lapsista mustavalkoinen kuva seinälle. Satuin kuitenkin hajoittamaan kehyksestä lasin, joten suunnitelmat saivat uuden käänteen.
Päätinkin tehdä kehyksistä muistitaulun. Tämä on nopea ja yksinkertainen toteuttaa.


Muistitauluun tarvitset
 • Taulun - tai valokuvakehykset
 • Viinipulon korkkeja
 • Kuumaliimaa
Sommittele ensin korkit haluamallasi tavalla, varsinkin ovaalinmallisessa pohjassa tämä on tärkeää, että saat korkit asettumaan suht kauniisti, kuten kuvasta huomaa,nämä ei mene ihan tiiviisti kiinni toisiinsa, vaan pieniä rakoja jää. Neliönmallisessa pohjassa asettelu on helpompi.  
Sen jälkeen pikkuisen liimaa joka korkkiin vuorollaan ja painat napakasti kiinni pohjaan. Anna kuivua hetki.  Nyt taulu on käyttövalmis.


Viinipullon korkkejahan myydään ainankin ruokakaupoissa  ja kirppareilla. Itse en toki sieltä raaskinut ostaa, koska tähän meni niitä aika reilusti, vaan pyysin korkkeja kavereilta. Yksi oli onneksi säästänyt askarteluja varten kivan kasan, joka helpotti haalimista aika lailla :D Itse ei siis tarvitse kiskoa pullotolkulla viinejä, jotta pääsee askartelemaan ;D

Vieläkö teillä käytetään muistitauluja vai onko se jo historiaa?
 Aurinloista viikkoa teille kaikille <3

11 kommenttia

 1. Muistitaulu on koko ajan käytössä keittiössä ja korkkitaulu toimii valokuvien alusena.
  Tosi kivalta näyttää tämä sinunkin taulusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Mietinkin, että käyttääkö kukaan enää muistitauluja, vai onko kaikki tallessa koneilla ja kännyköillä. Sinä olitkin tehnyt kauniin muistitaulun siitä tarjottimesta :)

   Poista
 2. Hieno idea ja lopputuloksesta tuli tosi hyvä! Näissä onkin aina hankalaa saada materiaalit kasaan, jos ei ole huomannut niitä alkaa jo ajoissa keräämäämään! Joskus mietin, että pitäisi jonnekin ravintolaan huikata, että säästäkää yhden illan pullokorkit, mutta silloin pitäisi varmasti olla joku tuttu, joka viitsisi nähdä sen vaivan. Meillä en halunnut muistilappuja enää jääkaappien oveen, joten tälle olisi varmasti tilausta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mysterious :) Joo toi matskun kerääminen tässä projektissa, ei taatusti ole se helpoin homma, mutta tuo ideasi on loistava. Luulisi, että ravintolat, ihan mielllään keräisi noita korkkeja sivuun, vaikka vain sen yhden päivän ajan. Pitääkin pitää mielessä :D

   Poista
 3. Tosi hieno idea! Vois toimia myös niin, että pilkkoo nuo korkit esim.fileerausveitsellä sopivan paksuisiksi pyöreiksi suikaleiksi ja liimaa alustaan kiinni. Tuli vain mieleen, kun olen askarrellut korkeista nappeja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olisi varmasti ollut parempi vaihtoehto, jotta olisi saanut noi tasaisiemmin, mutta ehkä ensikerralla sitten :D

   Poista
 4. AAA, tarviipas laittaa korkkeja jemmaan sitten kun niitä tulee. Tosi kiva idea :)

  Ihanaa viikkoa muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, mitä sitä ei tekisi korkkitaulun eteen ;D

   Kiitos, samoin sinne muru <3

   Poista
 5. Onpa kaunis! <3 Minullakin on yksi pullonkorkki-idea, joka on jäänyt toteuttamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja 😊 täytyy tulla kurkkimaan blogiisi, että minkälaisia ideoita sieltä syntyy , pullonkorkeista 😊

   Poista
  2. Kiitos Katja 😊 täytyy tulla kurkkimaan blogiisi, että minkälaisia ideoita sieltä syntyy , pullonkorkeista 😊

   Poista