Keittolinjalla ja kirppislöydöt
Heti ensi alkuun haluan esitellä teille nämä ihanat kirppislöytöni!
Löysin paikalliselta kirppikseltä kaksi kaunista vanhaa sinistä lautasta.
 Olen tämän tyyppisiä astioita etsiskellyt jo hyvän aikaan, ja nimenomaan sinisinä, mutta tuntuu olevan aika kiven alla löytää näitä kohtuuhintaisina ja ehjinä. No nyt kävi hyvä tuuri ja sain vihdoin kaksi ihanuutta kotiutettua meille.

Mietin että mikä ihmeen himo minulla on näihin astioihin, mistä se oikein juontaa? 
No todennäköisesti kaipuu näihin astioihin tulee isovanhempien luonta. 
Vietimme paljon lapsuuden kesiä maalla mamman ja papan luona ja heidän kotinsa oli pienelle lapselle oikea aarreaitta, mamma kun ei mitään heittänyt pois.
 Heillä oli arki astiat ja sitten oli pyhä/paremmat astiat ja nämä oli ehdottomasti ne paremmat.

En tosin jaksa muistaa saimmeko syödä näistä paremmista astioista, en tosin ihmettele vaikka emme olisi saaneet, oltiin nimittäin oikea Huli ja Vili tai kaksi Eemeliä. Oli meissä kestämistä ;)
Kerran oltiin todettu kotiin tultua äidille että; ihan kun pappa olisi huokaissut, kun sai meidät bussiin :D   
 Ihania muistoja <3Nyt näistä muistojen lautasilta syödään mustikkasoppaa ja pinaattikeittoa, tai oikeastaan on syöty jo neljä päivää, viides menossa.
Tämä koskee perheessämme vain minua.
Tänään olen uskaltanut jo syödä palan näkkileipää, jihuu kyllä tämä tästä!
Minulla siis on ollut kädessä revähtymä ja olen joutunut kaksi viikkoa syödä lääkkeitä siihen, mistä mahani ei tykännyt sitten yhtään, eli nyt rauhoitellaan vastaa.
Käyhän tämä myös laihiksesta, tosin aika yksipuolista ja tylsäähä tämä ruokavalio on.
Josko sitä huomenna uskaltaisi jonkun toisen keiton kimppuun...20 kommenttia

 1. Ihania muistoja :) Uskon, että meilläkin pappa aika monta kertaa huokaisi kun meistä välillä eroon pääsi :D Ihania ovat myös lautaset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hauska mitä muistoja välillä mieleen tupsahtaakin:)Minä luulen että se ei jäänyt ainoaksi huokaukseksi meilläkään :D

   Poista
 2. Kaunis lautanen! Tästä tulikin mieleeni, että minulla on jotain samantyylistä varastossa ja hakusessa on ollut kiva kulho tai syvä lautanen ruokakuvauksiin. Eipä tarvitsekaan lähteä omaa varastoa kauemmas "ostoksille". Kiitos inspiraatiosta :)
  Blogisi näyttää kivalta, liityin lukijaksi. Tervetuloa vierailulle Kivi&Kakkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ei muuta kuin varaston kimppuun ja uudet lautaset esille:) Kiva kun tykkäät ja liityit luikijaksi, tulen vastavierailulle:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina, minäkin olen aivan ihastuksissani:)

   Poista
 4. Nämä lautaset ovat kyllä kauniit ja nostalgiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Sanna, tykkään kovasti :) Nyt täytyy toivoa että näitä tulisi vielä lisää vastaan jostain:)

   Poista
 5. Oi mitä aarteita, vielä kun noihin liittyy tietynlaisia muistoja ja tunteita. Toivottavasti vatsa paranee pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain nämä vanhat astiat on ihan parhaita <3 Masu voi jo paljon paremmin, kiitos. Vatsansuojalääke toimii, jippii!

   Poista
 6. Voi että nuo on ihan samanlaiset lautaset kun mammalla oli <3 hihiii oli meissä kestämistä sen verran ehdittiin jo joka paikkaan :)
  Paranemista sulle siskoseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin, jos jossain törmäät tälläisiin, niin hamstraa mulle :D Joo ja oltiin me aika vintiöitä...ja ollaan edelleen ;)

   Poista
 7. Minun tädillä oli (on) tuon tapaiset lautaset, muistan kun ekaluokkalaisena koulun jälkeen söin niistä välipalaa ;). Minäkin tykkääna astioista, mutta kaappitila ei anna kyllä oikeastaan myöden kuin lasiostoksille silloin tällöin, niitä kun pikkulapsiperheessä vielä hajookin melko useaan. Kauniit astiat tuovat kyllä iloa päivään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun aika monella on muistoja tämäntapaisista astiista. Ei meilläkään valitettavasti tuota kaappitilaa ole juurikaan ja täytyykin keksiä mitä luovempia ratkaisuja näiden kanssa :) Pikkulasten kanssa joutuukin hieman tarkemmin katsomaan mitä laittaa esille, ettei nyt ne perintökalleudet ole ensimmäisenä säpäleinä :) Ja totta kauniit astiat ja asiat tuovat iloa päivään .

   Poista
 8. Ihanat lautaset, tulee niin lapsuus mieleen.

  VastaaPoista
 9. Ihanat lautaset. Samantyyppisiä minäkin metsästän, vaan ei vielä ole tullut kohtuuhintaisia vastaan. Ihania muistoja sinulla. Noista lautasista kelpaa sitten syödäkin vaikka vain yhtä ja samaa keittoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen törmännyt tälläisiin lautasiin aiemmin, mutta tosiaan ne hinnat! Toivotaan että sinäkin löydät vielä omasi :D Ja tosiaan kelpaa näistä edelleen litkiä sitä mustikkasoppaa :D

   Poista