Sisustuslehtien inspiraatioita








Istun aamuteellä ja selaan ruotsalaista Sköna Hem lehteä. Ihminen jonka ruotsin kielen sanasto on laskettavissa yhden käden sormilla ja keskittyy lähinnä sairaalasanastoon, pestään kakka pois ja istu tähän, ei luulisi ensimmäisenä hankkivan ruotsinkielistä lukemista kotiin, mutta koska yksi rakkaimmista ystävistäni sattuu olemaan suomenruotsalainen ja hänen kotinsa pursuaa sisustuslehtiä joita hän sitten auliisti kantaa myös sinulle, ei voi kuin kiittää onneaan tälläisestä ystävästä ja alati kasvavasta lehtipinosta. Luulen, että hänellä on taka-ajatuksen myös tartuttaa muutama muukin sana, tähän suppeaan sanavarastooni.

Vaikkakin lukeminen edelleen takkuaa vieraalla kielellä, palavat kuvat verkkokalvolle sitäkin hanakammin.
Yhtään suomalaisia lehtiä väheksymättä, täytyy kuitenkin rehellisyyden nimissä myöntää, että naapurimme vie kyllä voiton tässä sarjassa. Kroonisesta sisustuskuumeesta ja oman talon haaveista omaavalle, nämä lehdet ovat pala taivasta ja samalla muistutus, ettei Eurojacpot osunut edelleenkään kohdilleen, joten jatkan haaveilemista ja lehtien selaamista.

Vaikka tykkäänkin meidän kodista, ei siinä mitään, voisin valehtelematta muuttaa kuitenkin, lähes tulkoot kenen kotiin tahansa, jotka ovat oman himansa ovet näiden lehtien sivuille avanneet.
Yksi unelmakoti löytyi norjalaisesta Vakre Hjem&interiot lehden sivuilta, talo jossa asuu Marit ja Jon, yhdessä kuusivuotiaan poikansa kanssa. Siis jos oikein ymmärsin, kuten varmaan hoksaatte, niin Norja ei taivu sitäkään vähään, kuin ruotti.

Tämän kodin tyyli on ihana. Rento, boheemi, tyylikäs ja harmoninen. Värimaailma on rauhoittava ja kuitenkin pieniä väripilkahduksiakin löytyy.
Tämä koti on yksinkertaisesti hyvällä maulla sisustettu ja sellainen jossa viihtyisi epäilemättä.
Nuo lampaantaljat ja tyynyröykkiöt suorastaan kutsuu uppoutumaan sohvalle ja nauttimaan takkatulen lämmöstä ja hyvästä kirjasta. Ihana koti <3






22 kommenttia

  1. Sisustuslehtiä on ihana selailla, mutta usein niissä esiteltävät sisustuselementit eivät oikein meidän budjettiimme sovi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on ihana selailla ja saada inspistä. Harvoin tosiaan ihan omalle kukkarolle sopivia, varsinkaan isompia tuotteita niistä löytyy, mutta onneksi voi soveltaa:)

      Poista
  2. Sköna Hem on vallan mainio lehti! <3
    Minulla ruotsalainen pomo ja selailen mielelläni hänen lehtiään...toki olen joskus ihan itsekin ostanut kyseisen lehden!
    Ruotsi ei ole vahvin lajini, mutta kyllä sillä töissä joka päivä pärjää....
    Mutta saksalainen Wohnen&Garten-lehti on ehdoton suosikkini, enkä osaa saksaa pätkääkään!!!
    Tai oppiihan siinä pari sanaa aina jotain...mutta kuvat puhuvat puolestaan ja ihanat ruokareseptit käännätän ystävälläni. =)

    Heleän kaunista syysviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sköna Hem on ihana <3
      Sinun ruotsenkielen taitosi on sitten ihan hyvä kuitenkin, ihana juttu<3 Olisi aikanaa pitänyt vaan lukea, vaikka ei kielet kiinnostanutkaan.

      Oih, kiitos muuten tuosta lehtisuosituksesta, pitää ehdottomasti tutustua!
      Ja tuo on totta, pakosti siinä pari snaaa aina oppii ymmärtämään, kun lehtiä selailee, ja toisaalta ne kuvat, ne kuvat<3
      Ja ihan parasta, kun on ystävä joka vielä kääntää ne lehdet<3

      Poista
  3. Kiva kun tuodaan vähän jo muutakin lehtiin kuin valkoista :)

    VastaaPoista
  4. Onneksi ei ole niin väliä, että millä kielellä lehdet on, jos kuvat ovat katsomisen arvoisia. Todella kaunis koti kuvissa, tykkään miten puunsävyt pehmittävät sisustusta.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Outi. Ne kuvat siinä on kuitenkin se mitä katselen:) Noissa kuvissa on todella kauniisti käytetty puuta ja ihanan sävyistä vielä.

      Kaunista viikkoa Outi<3

      Poista
  5. Ihana lehti varmaan. Aina niistä saa jotain inspistä 😊 Ihanaa lauantaita 💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella ihana lehti, tai lehdet. Suosittelen<3

      Ihanaa alkanutta viikkoa Jaana <3

      Poista
  6. Tosi kauniita kuvia noissa. Mä tykkään kans väreistä sisustuksessa. Ei saa olla vain valkoista ja mustaa tehosteena. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
  7. Harvoin tulee enää sisustuslehtiä katseltua..netti kai hoitaa sen puolen. Muistan ennen sen inspiraation mutt budjettihan se aina vastaan tuli.Mukavaa viikon alkua! Ihan hyvä sanavarasto sulla noin ruotsiksi😁💛❤

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia ja noita lehtiä on kyllä niin mukava selailla♥ Että voikin olla kauniita koteja. Leppoisaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  9. Mähän en oo ikinä ollut mikään sisustaja, silti yhdessä vaiheessa tilasin montaakin sisuslehteä kotiin, koska tykkäsin vaan fiilistellä niitä kuvia. :D

    VastaaPoista
  10. Upea koti onkin! Juuri tuollaisesta tykkään, mutta miten saisin itselleni tuollaisen sisutuksen...siinä miettimistä..:)

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia ja tunnelmia!
    Tyynyröykkiöt lampaantaljoineen todellakin kutsuu luokseen! :)

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  12. Upeat kuvat! Eikä pelkästään nuo lehtikuvat: kauniilta näyttää pilkahdus omasta kodistasikin :)
    Sisustuslehdissä on ihanaa, ettei sillä tekstillä aina ole niin väliä. Niissä tosiaan kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

    VastaaPoista
  13. Ihan pakko referoida tähän Ikean ajankohtaista sisustusteemaa: jos sinulla on koti, olet sisustaja. Minusta se kuulostaa just siltä niin kuin pitääkin. Ei sisustamista pitäisikään arvottaa sen mukaan, mikä on tyyli tai onko juuri niitä huonekaluja mitä 'kaikilla' on, vaan meillä jokaisella on oma sisustustyylimme.
    Olen itse jo kauan aikaa sitten todennut, että meillä on tyylitön koti eli se ei edusta mitään tyyliä. Se on meidän koti, missä on monia huonekaluja lähes 30 vuoden takaa ja edelleen ne sopivat tyyliimme. Siirtelen huonekaluja, teen uudenlaisia asetelmia kaappien antimista - ja aina on uutta tyyliä :)
    Luen itsekin ahnaasti sisustuslehtiä ja aina niistä saa uutta idistä noihin järkkäilypuuskiin.
    Ja on kyllä ihana tuon lehden sisustus!
    Kivaa uutta viikkoa Souliina!

    VastaaPoista
  14. Inspiraatio on ihana asia, minä sain inspiksen viime viikon Mondosta. Tampereelle. Vähän nauratti, mutta mikäs siinä kun inspiroitui. Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
  15. Hienoa, että sinäkin mainitsit rauhallisen värimaailman, sillä se sanapari tuli heti mieleeni, kun aloin tarkastella kuvia.
    Rauhoittavia värejä löytyy lehden kuvista, mutta itse lehtikin on kuvattu harmonisessa ympäristössä.
    Sisustuslehdissä kuvat ovat sanoja tärkeämpiä. Ja lehtien avullakin voi oppia uusia sanoja jostakin kielestä.
    Viihtyisää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  16. Mulle on tänä syksynä iskenyt sisustus inspiraatio, kävin jo sisustuskutsuilla ja muutenkin uusinut vähän tekstiilejä jne. Lehdistä saa hyviä vinkkejä :)

    VastaaPoista
  17. On kyllä kutsuvia kuvia, sisustuslehtiä on kiva lueskella ja niistä saa kivoja inspiraatioita! Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista