Testissä Huawei Mate 10 Lite


Minulle puhelin on yksi tärkeimmistä välineistä, jotka kulkevat mukanani päivittäin ja jota ilman en oikein osaa olla.
Puhelimella kun tulee tottakai puhuttua, viestiteltyä, otettua kuvia ja käytän ajaessani puhelimeni navigaattoria. 
Ahkerassa käytössä on myös puhelimeni herätyskello, muistio, erinlaiset sovellukset kuten Pinterest, Instagram, Posti, Youtube ja kuvanmuokkausohjelmat.

Vaadin puhelimeltani, en mahdottomia, mutta hyvää kameraa ja sujuvaa käyttöjärjestelmää.
Minulla on ollut jo vuosia käytössä Huawein puhelin, johon olen ollut tyytyväinen, mutta koska, nykyisen puhelimeni aika alkaa tulla jo pikku hiljaa tiensä päähän, olen alkanut miettiä vaihtoehtoja sen tilalle. En edelleenkään halua tinkiä edellä mainituista asioista, joten yksi vaihtoehto on Huawei Mate 10 Lite, joka on keskihintainen n 250€-300€ hintainen puhelin, riippuen ostopaikasta.
Sain kesän ajaksi testiin kyseisen puhelimen ja tässä hieman fiiliksiä mitä se minussa herätti. Jos haluatte lukea teknisistä tiedoista enemmän, niin ne löytyvät Huawein omilta sivuilta, tässä tosiaan mun fiiliksiä testijaksolta.




Minulle yksi erittäin tärkeä ominaisuus puhelimessa on kamera, koska yksinkertaisesti rakastan kuvaamista. En pysty ja jaksa ottaa kaikkialle mukaan monen kilon järkkäriäni, joten puhelimen kamera saa monessa tilanteessa riittää. Ja tässä se riittää pitkälle. Mate 10:ssä on 5,9 tuuman FullView-näyttö, ja neljä kameraa, kaksi edessä ja kaksi takana.
Pyyhkäisemällä kosketusnäyttöä kameran kohdalta sivulle, tulee esiin erilaisia valokuvaus tiloja, suosittelen ehdottomasti rohkeasti kokeilemaan! Myös videokuvausta kannattaa ehdottomasti testata.

*Huawei Mate 10 Lite on ensimmäinen puhelin, jossa on neljä kameraa. Bokeh-kuvaamisen mahdollistavat tuplakamerat ovat edessä ja takana. Mate 10 on täydellinen selfie-puhelin, sillä kaksoiskameralla ja pehmeän salamavalon yhdistelmällä luot luonnollisesti syväterävöitettyjä muotokuvia. Älykäs selfie-kamera tunnistaa, onko puhelin kasvojen edessä vai selfiekepin päässä, optimoiden valon käytön.*







Nämä kaikki kuvat on otettu kyseisellä Huawein puhelimella kesäpäivinä, jolloin on valoa riittävästi. Olen kyllä tyytyväinen kuvien laatuun. Näinkin isot kuvat mitä minulla on blogissani, näyttää varsin hyviltä ja suht tarkoilta. Jopa minun harmaani erottuvat varsin mallikkaasti, pyynnöstä huolimatta ;)


Huawei-puhelimien ehdoton plussa on myös erittäin nopea sormenjälkitunnistin, jota ilman en oikein enää osaa olla, kun siihen on kerran tottunut. Suosiitelen ottamaan tämän mahdollisuuden käyttöön, jos se sinun puhelimestasi löytyy.

Akun kestoksi puolestaan luvataan noin kaksi vuorokautta, minun kohdallani se on ollut noin vuorokausi- puolitoista. Minulla on puhelimessa todellakin lukematon määrä eri appeja käytössä, jotka kuluttavat akkua nopeammin ja näin ollen saa akun kulumaan hieman nopeammin. Laitan puhelimen lataamaan joka ilta, ennen nukkumaan menoa ja kertaakaan ei ole puhelimesta akku vielä päässyt loppumaan.

Ostaisinko sitten kyseisen puhelimen itselleni tai lapsilleni? Kyllä ostaisin. Puhelin on sopivan kokoinen, hintainen, simppeli käyttää ja kameraominaisuus varsin hyvä. Myös metallinen runko on plussaa, ainakin meillä lapsilla nuo puhelimet, joissa on lasia paljon, tuppaa hajoamaan ennätysvauhtia.  Mitään ongelmia en testijakson aikana myöskään kokenut, eli varsin positiiviset fiilikset jäivät kyseisestä puhelimesta.

Puhelinta on saatavana mustana, sinisenä, sekä kullanvärisenä, mikä minulla on, ja täytyy sanoa, että tämä kullansävyinen on kyllä mahdottoman kaunis<3



28 kommenttia

  1. Mitä googletin niin hintaluokaltaan olisi sellainen, jonka voisi itsekin ostaa - mutta taidan vielä vuoden yrittää tuota vanhaa katsella, Huawein puhelin kyllä sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huaweit on kyllä loistavia, itse tykkään kovin. Minä myös googlettelin noita hintoja ja tosiaan halvimillaan saa nyt alle 200€, ei paha:D

      Ihanaa viikkoa Mira<3

      Poista
  2. Huawei on vaan niin paras <3 Aivan ihanat kuvat olet napsinut. Mukavaa päivää Souliina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huawei on <3 Kiitos paljon ihana Tiia ja mukavaa päivää sinne myös<3

      Poista
  3. Kivoja kuvia tosiaan tulee. JOssain vaiheessa täytyy uusia puhelin, tämä täytyy laittaa harkintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistä ihmeessä harkintaan, Huaweit ovat kyllä loistava vaihtoehto:)

      Poista
  4. Mulla on työpuhelimena Huawei ja en ole niitä oppinut käyttää. Minä vasn tykkään mun Ompusta. 😍 Toki kameran ominaisuudet on tuossa kiinnostavat. -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu on varmasti hyvä myös:)
      Kokeile ihmeessä niistä Huawein säätöjä, ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka, se on oikeasti todella monipuolinen puhelin:)

      Poista
  5. Upeita kuvia tuolla tulee <3 Meidän perheessä on useampi Huawei ja me tykätään niistä. Tuo malli olisi kyllä kiva lisä meille joten seuraavaksi ostamme Mate 10 liten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella lämöllä teillekin, kun on monta lastakin. Kohtuu hintainen ja kestää käyttöä!

      Poista
  6. Todella kauniita kuvia tulee tällä puhelimella. Kuulostaa hyvältä puhelimelta ja hintakin on kohtuullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, eikös vain tulekin. Tässä on hinta ja laatu kyllä kohdillaan.

      Poista
  7. Sinun kuvasi ovat aina niin kauniita <3
    Puhelin kuullostaa hyvältä, eikä tosiaan ole kallis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanuus <3 Joo ei ole kallis puhelin, ja kestää paremmin meidän perheessä, kuin esim omppu.

      Poista
  8. Huawein kuvausominaisuuksia on kyllä kehuttu - ja kun noita sinun kuviasi katsoo, ei turhaan! Jaa-a - luin myös Tiian Huaweista, joka tosin oli aika rattoisasti kalliimpi kuin tämä sinun testaamasi, ja mietin, mahtaako tässä vielä vannoutuneen Samsung-faninkin pää kääntyä;) No - nyt on rahatilanne sellainen (remppa edelleen kesken ja ostin juuri uuden läppärin), että ei tarvitse vielä vähään aikaan päättää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olin enne vannoutunut Samsungin käyttäjä, ja ei siinä mitää hyviä puhelimia nekin ovat, mutta kun vaihdoin ensimmäiseen Huaweihin, se on ollut menoa. Nämä on ollut minulle, just passelit puhelimet:)

      Joo noi rempat ym, on kyllä sellaisia, että pienemmät hankinnat jää väkisinkin vähäksi aikaa sivummalle. Nyt tosin sinulla on hyvä aika miettiä kaikkia vaihtoehtoja:D

      Poista
  9. Mulla on sama kuin aiemmalla kommentoijalla, Huawei löytyy työpuhelimena enkä ole oppinut sitä käyttämään täysillä resurssein. Mutta sulla, Jonnalla ja Tiialla on nyt ollut sen verran hyviä kuvia, että huhhuh! Pistän ainakin harkinnaksi seuraavaksi puhelimeksi tämän leirin tuotteen, just viime syksynä siirryin Samsung-tytöksi ja siinäkin on ollut opettelua :D Mun mielestä mun aiemassa Microsoft-puhelimessa oli ihan huippu kamera, mutta siinä alkoi kapasiteetti loppua ja piti päivittää uuteen puhelimeen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että meidän postaukset ja kuvat ovat olleet innostavia, ja saanut sinut harkitsemaan myös näitä vaihtoehtoja:)
      Huaweissa on loistavia ominaisuuksia, kunhan sitä vaaan oppii käyttämään.
      Itse etsin yleensä youtubesta videoita, joista löytyy kivoja kikkoja :)

      Poista
  10. Hienot kuvat. Puhelin vaikuttaa tosi hyvältä.
    Itse olen huono ottamaan uusia laitteita haltuun. Siksi toivonkin vanhojen kestävän ja kestävän.
    Hyvää lähestyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti<3
      Onhan se toisaalta hyväkin, jos edellinen puhelin kestää pitkään, niin eihän sitä suotta tarvitse vaihtaa.

      Oikein ihanaa viikonloppua sinulle myös <3

      Poista
  11. Todella hyvä hyvä puhelin! Itselläni sama juuri tällä hetkellä. En ehkä ihan yhtä hyvin ole perehtynyt kameran ominaisuuksin, joten kiitos vinkeistä, täytyypä ottaa nyt itsekin kamera paremmin haltuun kun noin hienoja kuvia saa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että inspiroiduit.
      Nyt vaan kamera haltuun ja uutta oppimaan, sillä saa niin hienoja kuvia aikaiseksi:D

      Poista
  12. Mä olen käyttänyt vuosia iPhonea, mutta valitettavasti ompun kamera ei vaan ole laadultaan samaa luokkaa kun muissa älypuhelimissa voi olla. Ehkäpä joskus luovun merkkiuskollisuudesta ja vaihdan johonkin muuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni totesi muuten tuota samaa omasta ompustaan. Toesi, että Huaweissa on huomattavasti parempi kamera, kuin hänen ompussaan, joka on joku uusi malli.

      Poista
  13. Postauksesi perusteella voisin harkita tätä puhelinta. Hyvä kamera on myös minulle tärkeä ja hinnaltaan tämä ei olisi liian kallis. Tämä voisi olla seuraava puhelimeni;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että pidit postauksesta ja sait siitä inspiraatiota, seuraavaa puhelinta ajatellen.
      Minulle myös on kamera ominaisuudet todella tärkeitä, monesti kun se kännykkä on ainoa kamera mukana matkassa:)

      Poista
  14. Täällä Huawein käyttäjä, enkä pois vaihtaisi!

    VastaaPoista