*Yhteistyössä Tallink Silja
(Kuva: Anna Dammert)
( kuva Anna Dammert)
Viime viikon keskiviikkona pääsin yhdessä rempseän bloggaaja- sekä
toimittaja joukon kanssa osallistumaan herkulliselle ruokamatkalle
Baltic Princessillä joka liikennöi Turusta Tukholmaan. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun lähdin laivalle Turusta, mutta ei varmastikaan viimeinen Turusta, kun pääsee 23h Ruotsin risteilylle.
Heti laivaan päästyämme ja tavarat jätettyämme hytteihin, suuntasimme juuri avautuneeseen ravintola Tavolataan. Ravintola on lämminhenkinen ja raikkaasti sisustettu italialaisravintola, johon mahtuu syömään isompikin seurue, ja menussa on vara mistä valita.
Ja kyllä tämä seurue valitsikin yhtä sun toista. Kannattaa muuten tilata erilaisia annoksia ja jakaa se pöytäseurueen kesken, näin saa samalla maisteltua monia eri vaihtoehtoja.
Keittiömestarin leikkelelautanen, tomaatti-mozzarellasalaatti, hummeripasta ja siianmätipizza olivat monen mieleen ja nousivat omaksi suosikikseni, mutta voin kertoa että listalta uskaltaa tilata mitä tahansa ja kaikki on varmasti herkullista, tuo mozzarellakin suorastaan suli suuhun!
Näiden herkkujen jälkeen masut olivat niin täynnä, ettei enää jälkiruokaa pystynyt tilaamaan, se jääköön sitten ensi kertaan :)
(ylin ja 3 alinta kuvaa Anna Dammer )
Seuraavana aamuna saimme nukkua pitkään, mikä oli kyllä luksusta
ainakin allekirjoittaneelle, joka oli herännyt (ainakin) viikon verran kukonlaulun
aikaan.
Hieman ennen, kun meidän oli määrä tavata yhteisen brunssin merkeissä, kävin kiertelemässä laivaa ja ihastelemassa aurinkoista aamua ja kaunista maisemaa kannella.
10.30 tavattiin yhteisen brunssin merkeissä Happy Lobsterissa.
Silmänruokaaa oli tarjolla heti kun astuimme ravintolaan sisälle. Ravintola oli ihastuttavan valoisa, tyylikäs ja rauhallinen.
Tarjolla oli toinen toistaan raikkaampia smoothieita ja hedelmiä. Sämpylöitä ja leikkeleitä yhdessä jaettavaksi.
Myös
lämpimiä ruokia oli tarjolla kolme vaihtoehtoa, joista minä valitsin
punajuuririsoton, oli muuten todella maittavaa. Myös vieruskaverin
nieriä, olisi ollut ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
( Kuvat Anna Dammert)
Brunssin jälkeen pääsimme tutustumaan laivan keittiöön Ravintolapäällikkö Harri Salon johdolla.
Oli kiva kokemus ja kiinnostava nähdä millaisessa paikassa ne herkut siellä valmistuvat.
Täältä laivalta löytyy muuten ihka aito pizzauuni!
Tämän kierroksen jälkeen pidimme pienen tauon, jotta ehdimme käväistä hieman kiertämässä laivaa ominemme ja tietysti shoppailla :)
(Kuva Anna Dammert)
(Kuva Anna Dammert)
(Kuva Anna Dammert)
Iltapäivästä pääsimme myös vierailemaan komentosillalla. Tämä oli
mukava kokemus ja komentosillan isoista ikkunoista avautui kerrassaan
upeat maisemat.
(Kuva Anna Dammert)
(Kuva: Anna Dammert)
(Kuva Anna Dammert)
Eikä se herkuttelut tähän loppunut. Kävimme vielä syömässä myöhäisen lounaan Happy Lobsterissa.
Alkuun pääsimme ihastelemaan ja maistelemaan äyriäislautasen herkkuja.
Nyt olisi ollut oiva tilaisuus maistaa ostereita mutta jänistin. Vaikka minä en näiden ostereiden päälle ymmärtänyt niin ainakin kaksi rohkeaa naista kokeili nämäkin herkut.
Uskaltauduin kyllä maistelemaan erilaisia rapuja ja hummeria, tykkäsin kyllä.
Rakastan lohta, joten pääruoan valinta oli helppoa, valitsin siis lohen, joka oli aivan täydellistä! Vieläkin muistelen sitä vesi kielellä.
Tietysti aikataulut hieman venyy tällaisen joukon kanssa, koska juttua riitti taukoamatta, ja valokuvia otettiin lukuisia, joten keittiöhän oli ehtinyt jo mennä kiinni kun pääsimme jälkiruoka vaiheeseen, mutta ei se menoa haitannut olihan meillä oma mestari pöydässä Matti Jämsen, joka kävi tekemässä meille kauniit jäätelöannokset <3
Tämän jälkeen oli väsynyt mutta onnellinen joukkio valmiina hyvästelemään uudet ja vanhat tuttavuudet ja suuntaamaan kotia kohti.
Erityiskiitokset reissusta ja hyvästä huolenpidosta Viestintäpäällikkö Marika
Njöd, Head of Restaurant Services Matti Jämsen, sekä Ravintolapäällikkö
Harri Salo
Kiitokset myös mullee matkaseurueelle
Minäkö keski-ikäinen?,
Lumo lifestyle,
Tuulaslife,
Tinskun keittiössä,
Beach House Kitchen sekä
Hannan soppa,
Valokuvaaja Anna Dammert, Toimittajat Virpi Valtonen, sekä Timo Salmesmaa