Päivä Porvoossa











Terkut Porvoosta!
Täällä on kuulkaas ihana lomafiilis. Aloitin viikon ajelemalla eilen Tiian luokse Porvooseen kyläilemään.

Perille päästyäni pääsin ensimmäisenä tutustumaan perheen uusimpaan tulokkaaseen Miki kisuun, joka mittaili minua hetken katseellaan. Hyväksyi olemassaoloni varsin nopeasti ja sen jälkeen puski ja nuoli kättäni vaimean kehräyksen säestämänä. Sain tämän komean herran hyväksynnän ja olin ihastuksissani.
Huomaatteko kuka kurkistaa muuten meidän välistä, kun nappasimme selfien :D

Osku ihanuus taisi muistaa minut jo edelliseltä kertaa, koska sain oitis kehräykset ja hyväksyvän nuolaisun kämmenelle, kun ojentauduin rapsuttamaan häntä korvan takaa.

Nämä yllä olevat räpsyt ovat Tiian perheen kodista. Minusta on kiehtova kuvata koteja, se kertoo ihmisestä/perheestä paljon ja on samalla oikea aarreaitta. Jokaisen kotin on niin yksilöllinen ja ihastuttava. Voi mitä ihania yksityiskohtia toisten kodeista voikaan bongata!





















Heti ensi töikseen suuntasimme kulkumme Rossoon koska nälkä alkoi kurnia vatsassa.  Nyt teki mieli pizzaa ja halusin ehdottomasti testata tämän ravintolan, koska olin Tiialta kuullut niin paljon kehuja kyseisestä paikasta.

Ravintola oli erittäin viihtyisä ja koska lounasaika oli jo ohi, oli ravintola mukavan rauhaisa ja palvelu erittäin ripeää.
Päädyin tilaamaan itselleni Al Capone pizzan, jossa oli kinkkua, homejuustoa, ananasta, juustoa ja rucolaa. Aivan mielettömän hyvää, en voi kuin suositella. Tällä reissulla opin, että kannattaa tilata myös tomaattivalkosipulidippi, ja kastaa pizzanreunat siihen. Täydellistä.
Palvelussa ei ollut moitteen sanaa, päinvastoin, kaikki sujui kertakaikkisen mainiosti.

Tämän jälkeen kävimme kiertelemässä vanhan kaupungin kaduilla ja minä tietysti kuvasin minkä kerkesin. En saa tästä kauniista kaupungista tarpeekseni, en sitten millään.
Tässä kaupungissa on aivan oma tunnelmansa.
Nuo talot ovat jotain niin kaunista ja täynnä toinen toistaan ihanampia pikku puoteja sekä kahviloita.
Kävin ostamassa teetä suloisesta Skaffer puodista kotiin viemisiksi, jossa löytää mitä herkullisimpia tuliasia ja lahjaideoita.

Päivä alkoi kääntymään jo iltahämärään, kun päätimme käydä vielä nauttimassa kupilliset kuumaa ja leivokset, Cafe Cabriolassa johon ihastuin jo viime reissulla.

Kahvilan vitriinissä oli vieri viereen mitä herkullisimpia kakkuja, keksejä ja leivonnaisia.
Tarjolla oli toki suolaisiakin herkkuja, mutta minä näin vain ne kaikki kauniit kakut.
Koska tuli syötyä sen verran myöhäinen lounas ja massu oli jo aika täynnä, kaipasin jotain kevyempää ja raikasta leivosta, joten valitsin teen kanssa mango-juustokakku palan.  Itse asiassa, en olisi oikeasti tarvinnut enää laisinkaan syötävää, mutta en vain voinut olla nauttimatta näistä herkuista.
Näitä leivonnaisia kuulemma käydään ostamassa kauempaakin, enkä ihmettele, ne olivat suussa sulavia ja yksityiskohdat mietitty viimeisen päälle. Jokaiselle laitetaan omaan leivonnaiseen kukka tai muu koriste, ennenkuin se annetaan asiakkaalle. Leivos on todellakin täydellinen pöytään tuodessa.
Ihanaa ajattelevaisuutta.

Kuten arvata saattaa täälläkin vierähti tovi jos toinenkin. Kun olimme vihdoin saaneet kulautettua viimeiset juomat kurkkuumme ja nielaistua viimeiset kakun muruset massuihin, oli ulkona jo pimeä laskeutunut.
Kaksi nauravaista ja tyytyväistä naista suuntasi askeleet kohti autoa ja illan päätöstä.
Pieni tihkusade ja pimeyskään ei haitannut laisinkaan, kun ajelin tyytyväisenä kohti Espoota ja kotia, olin onnellinen ihanasta ystävästä ja ihanasta päivästä <3 Tällä taas jaksaa pitkälle.

Voin lämpöisesti suositella Porvoota mihin vuodenaikaan tahansa. Se on kaunis kaupunki, täynnä kauniita asioita ja tunnelmallisia paikkoja, joten Joulumarkkinoille sitten seuraavaksi <3

34 kommenttia

  1. Näytti niin ihanan tunnelmalliselta tuo Porvoo ja sinun ottamat kuvat ovat kyllä Aika Hienoja:) Kiva päivä teillä on ollut ja myös kisuliinit ovat kyllä aina yhtä hurmaavia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana M <3 Oli kieltämättä oikein mukava päivä ja hyvässä seurassa aika menee siiviillä.
      Nuo kisuliinit on niin suloisia, oisin voinut kotiin tuoda, mutta luulen että Tiialla olisi ollut asiaan eriävä mielipide ;)

      Poista
  2. Lämminhenkinen postaus. Porvoo on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 porvoo on <3 Minä olen vasta tänä vuonna löytänyt tämän ihanuuden <3

      Poista
  3. Kiva lukea täältäkin teidän "Porvoo-päivästä". Luin siitä aiemmin jo Tiian blogista. Tunnelmallisia ja herkullisia hetkiä. Hienoja kuvia. Tykkään Porvoosta, koska olen lapsena asunut siellä kaksi eri kertaa. Hyvää viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia oli kirjoittanut ihanan postauksen <3
      Päivä oli oikein ihana ja parempaa loman aloitusta saa hakea :)
      Ai sinä olet asunut siellä muutamankin kerran. Se on kaunis kaupunki asustaa ja vierailla. Siellä asuu taatusti onnellisia ihmisiä <3
      Ihanaa viikkoa Kirsti

      Poista
  4. Teillä on ollut niin hauska päivä, kivoja marraskuun piristyksiä tuollaiset päivät:) Ihania kuvia olet ottanut♥ Porvoo on kyllä kaunis kaupunki! Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein kivaa. Tämmöisiä reissuja pitäisi tehdä enemmänkin, ja ihan ympäri vuoden.
      Kiitos taas Päde ja hei aivan ihanaa viikkoa sinulle myös <3

      Poista
  5. Ihania kuvia ja ystävän kanssa vietetty päivä antaa tosiaan energiaa ja iloa pitkälle! Ystävät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävät <3 Tälläiset päivät ovat ihan huippuja, ja täytyisi oikeasti muista ihana arjessa tavata enemmän ystäviä, koska se energia minkä tälläisista päivästä saa kantaa pitkälle.

      Poista
  6. POrvoo on paikka minne olen jo tovin haaveillut. Jospa siellä tulisi joku kesä käytyä. Alkoipa mieli tehdä pizzaa vaikkei se edes ole suosikkiruokani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy Nanni ehdottomasti menn käymään Porvoossa, olen varma että ihastut siihen!
      Pizza ei kuulu minunkaan suosikkeihin, syön sitä äärimmäisen harvoin, mutta tämä oli testattava ja aivan mielettömän hyvää. Tulen taatusti käymään Porvoon Rossossa uudestaan.

      Poista
  7. Porvoon vanha kaupunki on niin kaunis paikka ja täynnä ihania pieniä liikkeitä.
    Kiva päivä teillä on ollut ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ne liikkeet on jotain uskomattoman ihanaa. tarvittaisiin vähän paksumpi lompakko, niin en lähtisi kulumallakaan sieltä pois :D

      Poista
  8. Porvoo on ihana! Ja hih, hetken aikaa luulin että tuo Rosson baaritiski-kuva on Tiian kotoa, joku salakapakka tms., kun se tuli sopivasti tuon tekstin jälkeen :D

    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, Tiian kodista löytyy paljon ihania juttuja, mutta tuota baaritiskiä ei ainankaan vielä :D Ihana salakapakka. Täytyy ensi kerralla ehkä hieman tarkemmin katsoa missä järjestyksessä nuo kuvansa laittaa :)

      Ihanaa viikkoa Salka!

      Porvoo on kaunis kaupunki, tykkään.

      Poista
  9. Sinulla on ollut ihana loman aloitus. Porvoo on kaunis ja viehättävä kaupunki. Itsekin pitäisi mennä pian taas käymään, kun edellisestä käynnistäni on jo liian pitkä aika. Jouluinen vanha kaupunki on varmasti ♥ Ensi kerralla menen myös testaamaan nuo Rosson pizzat. Olen niistä nyt niin paljon kuullut kehuja. Pitää sitten muistaa tuo dippi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma on tuntunut erittäin hyvältä, aloitus oli loistava ja ajtkossakaan ei ole valittamista.
      Jouluinen Porvoo on varmasti aivan ihastuttava ja itse jo suunnittelin Joulumarkkinoille menoa.
      Testaa ihmeessä Rosso, pizza sekä se dippi, et tule pettymään.

      Poista
  10. Kaunis on Porvoo! En ole kuin kerran käynyt ja ihastuin heti. Se on kuin oma maailmansa.
    Teillä oli varmasti ihana päivä!
    Kivaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit, se on todellakin oma maailmansa. Siellä jaksaa kierrellä koko päivän ja joka kerta on uutta katsottavaa ja ostettavaa ;)

      Ihanaa vikkoa Mamma63 <3

      Poista
  11. Upeat kuvat, sulla on kyllä valokuvaajan silmää. Nyt tuli kova Porvookuume, Porvooseen on päästävä hetinyt.

    Muiskuja viikoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos ihanuus <3 No niin nyt kuule Porvoon reissua suunnittelemaan ja kolua ne kaikki ihanat sisustuspuodit läpi <3

      Muiskuja sinnekin ja leppoisaa loppuviikkoa <3

      Poista
  12. Porvoo on ihastuttava paikka, siellä vierailu on kuin pieni ulkomaan matka :) Hyvässä seurassa kaikesta nauttii monin kerroin. Ihana tuo teidän selfie, vai onko se peräti trelfie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuolta se Porvoon reissu nimenomaan tuntuu. Pitäisi kierrellä muutenkin enemmän ympäri suomea. täällä kun on oikesti ihan mielttömän kauniita ja näkemisen arvoisia paikkoja.

      Ystävän kanssa reissut ovat aina monin keroin mukavampia. Jaa voi se olla Trelfiekin :)

      Poista
  13. Kiitos rakas kamusein niin mahtavasta päivästä, aika kului siivillä ja jossain välipersoonatilassa olimme onnistuneet kaikelta höpötykseltä vielä ottamaan läjittäin kuvia. Nämä kuvasi on niin huikeita, että saavat himoamaan taas järkkärikameraa. <3

    Ihanaa loman jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuule kiitos sinulle Tiia, oli taas niin huippu mahti päivä <3
      Ihmettelen kyllä, että tuli ikuistettua niinkin monta hetkeä, koska siitä puheesta ei tullut loppua. tosin siitä ei tule ikinä, kun olemme samassa paikassa samaan aikaan, ja se on parasta <3

      Kiitos, kuule sä otat niin ihania kuvia itsekin. Jos joskus haluat, niin mielelläni kerron järkkärivinkkejä, sen mitä osaan.

      Ihanaa loppuviikkoa ja kuullaan taas <3

      Poista
  14. Ihana päivä tteillää ♥ Porvoo on todella kaunis kaupunki, sinne on päästävä kerran kesässä ja mielellään talvella kun on lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu, ystävien kanssa on ihana viettää aikaa. Päivästä tulee iha spesiaali.
      Mahtava kun on muitakin Porvooseen ihastuneita, en lainkaan ihmettele, on se <3

      Poista
  15. Voi kun on kauniita kuvia. Tiialla on myös niin ihania juttuja, että siellä jää oikein tutkailemaan, että mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana<3 Niin muuten Tiialla onkin. Voisin tutkailla heidän kotiaan vaikka ja kuinka kauan. Niin hyvällä maulla sisustettu ja ihania yksityiskohtia <3

      Poista