Ihastuttavia kirjailijakohtaamisia
Olen aina tykännyt lukea kirjoja. Dekkareita, romaaneja, omaelämänkertoja, aika lailla kaikenlaisia kirjoja, mutta eniten minut on vienyt mukanaan rikosdekkarit. En tiedä mitä se kertoo minusta, hah, mutta telkkaristakin tulee ennemmin katsottua kaikki toimintapläjäykset, kuin hömppäsarjat.

Mutta mikä tässä kaikessa on parasta, niin se että, on ystävä joka jakaa rakkauden kirjoihin sekä nappaa sinut mukaan, kun tiedossa on kirjailijatapaaminen!

Suuntasimme viikko sitten  Tiian kanssa HarperCollins Nordicin kutsumina, Akateemiseen kirjakauppaan Max Scheekin, Emelie Scheepp ja Eva Franzenin uutuuskirjojen julkistamistilaisuuteen.
Kiitos Harper Collinsille kaikin puolin,upeasti järjestetystä tilaisuudesta <3
Harvemmin sitä meikätyttö pääsee istumaan kirjailijoiden kanssa viinilasilliselle ja keskustelemaan niin kirjoista kuin toki muustakin.
Tähän täytyy kyllä myöntää, että ihana Tiia hoiti tuon enkun puhumisen pääosin, minulle kun tulee tässä vaiheessa tenkkapoo ja kummasti pää tyhjenee englanninkielen sanoista, siinä vaiheessa, kun minun pitäisi jotain puhua. Ymmärrän kyllä mistä keskustellaan, mutta sanat katoavat, kun pitäisi lauseita rakentaa.
Minä puolestani, kuuntelen, hymyilen, nykkään, kuvaan ja soperran muutamia sanoja sieltä täältä :) Suomea tulee sitten senkin edetä.
No joka tapauksessa ilta oli huisin onnistunut ja lämminhenkinen, iloinen ja, sellainen joka jätti kauniin muisto syvälle sydämeen. Tämä ilta tuntui monella tavalla uskomattomalta, olen kiitollinen.

Seuraavaksi otteita siitä, minkälaisia kirjoja heiltä nyt julkaistiin.Max  Seeckin kirja Mefiston kosketus on tiheätunnelmainen trilleri
Kuolleeksi luultu suomalainen diplomaatti on paennut Kroatiasta väärennetyn passin turvin ja jättänyt jälkeensä päättömän ruumiin. Zagrebin suurlähetystössä työskennelleen Westerlundin jäljet päättyvät Tukholman lentokentälle.
Kun Interpolin tutkija Annika Lehto kuulee tapauksesta, hän on heti valmis keskeyttämään sairauslomansa ja lähtemään Westerlundin perään. Mukaansa hän onnistuu saamaan Daniel Kuisman, puolustusvoimain asiantuntijan, jonka kanssa hän on aiemminkin ollut diplomaatin kintereillä. Käynnistyy tapahtumasarja jonka vaikutukset ulottuvat aina Pohjois-Norjasta San Franciscoon ja Haagiin. Mutta mitä pidemmälle Annikan ja Danielin tutkimukset etenevät, sitä selvemmäksi käy ettei mies jota he jäljittävät, ole harhautunut kaidalta polulta vastikään vaan että hänen sisällään asuu pahuus, jonka kanssa on parempi olla joutumatta kosketuksiin.

Voin sanoa, että minun on käytävä ostamassa Maxin ensimmäinen kirja Hammurabin enkelit, joka on hänen esikoisteos, ennenkuin aloitan tämän. Jotenkin vaan se esikoisteos on luettava ensin :D
Eva Franzin Sininen huvila on Anna Gladista kertovan cozy crime-dekkarisarjan  ensimmäinen osa.

Keskellä yötä juhlista kotiin palaava nuoripari löytää pikkupojan maantieltä harhailemasta ja vie hänet kotiin, siniseen huvilaan metsän laidassa.
Kotona pojan äiti Becca makaa keittiön lattialla verilammikossa. Vaikeasti haavoittunut nainen kiidätetään sairaalaan, ja poliisi Anna Glad ryhtyy selvittämään rikosta.
Käy ili, että Becca Stenlund pitää suotittua SIninen huvila-lifestyleblogia. Hänen miehensä Peter oli aluksi auttanut blogin kanssa, mutta kyllästynyt lopulta täydellisen elämän tavoitteluun ja muuttanut pois. Blogin kommenttikentässä esitetään tappouhkauksia. Beccan taistellessa elämästään tyhään taloon ilmestyy joka päivä tuoreita kukkia...

Dekkari bloggarista, siis ihan pakko lukea!Sen verran kerron yksityikohtaa, että Emelie lähetti esikoisromaaninsa kaikkii isoihin kustantamoihin Ruotsissa ja kaikki tyrmäsivät sen, lukematta.
Mutta koska Emelie uskoi miehensä kanssa kirjaan niin paljon, he perustivat oman kustantamon ja julkaisi kirjan omakustanteisesti. Mikä oli aivan mielettömän rohkea ja upea veto.
Kirjasta tuli hetkessä menestysteos! Uskon, että tänä päivänä niitä firmoja voi hieman kismittää, että hylkäsivät hänet.
Tiia on kertonut blogissaan ihanasti Emelien tarinasta, joten käykää ihmeessä lukemassa se tästä.


Ikuisesti merkitty on ensimmäinen osa kirjasarjasta, joka kertoo syyttäjä Jana Berzeliuksesta. Ruotsalaisen Emelie Scheppin debyyttitrilleri on sensaatio ja sitä on myyty yli 140 000 kappaletta vain Ruotsissa. Sarja on nyt myyty myös Suomeen, Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Hollantiin, Japaniin, Tsekkeihin, Italiaan ja Puolaan. 9-vuotias Jana Berzelius herää eräänä kesäpäivänä sairaalassa. Hänellä ei ole minkäänlaista muistikuvaa kuka hän on tai mistä hän tulee. Kaksikymmentäyksi vuotta myöhemmin hän saa menestyneenä syyttäjänä tehtäväkseen johtaa esitutkintaa, joka koskee huomiota herättänyttä Norrköpingin maahanmuutoviraston toiminnanjohtajan Hans Juhlénin murhaa. Jana aloittaa intensiivisen työn tapauksen ratkaisemiseksi yhdessä rikoskomissaario Henrik Levinin ja rikostutkija Mia Bolanderin kanssa. Mutta tutkimus saa odottamattoman käänteen kun löydetään jälleen yksi ruumis. Tällä kertaa se kuuluu pojalle. Mitä enemmän Jana ottaa selvää kuolleen pojan taustasta, sitä lähemmäksi hän pääsee oman tapauksensa totuutta. Tarina, jonka hän kohtaa on synkempi ja verisempi mitä hän olisi ikinä voinut kuvitella.


Valkoiset jäljet
Tuiskuava lumi peitti pakenevan tytön jäljet, aivan kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan…
Junasta löytyy thaimaalaistytön ruumis. Nuori mies surmataan raa'asti kotonaan. Kaksi täysin erillistä tapausta kietoutuvat yllättäen toisiinsa ja johtavat Norrköpingin poliisin yhä syvemmälle paikallisen huumekaupan syövereihin. Kuka on salaperäinen Setämies, jota kaikki tuntuvat pelkäävän? Ja miksi rikolliset tuntuvat olevan aina yhden askeleen edellä poliisia?
Kun pääepäillyksi nousee Danilo Peña, syyttäjä Jana Berzelius joutuu tiukan paikan eteen. Mies tietää aivan liian paljon Janan menneisyydestä, synkkiä salaisuuksia jotka eivät saa koskaan paljastua. Janalle ei jää vaihtoehtoa: hänen on vaiennettava Danilo hinnalla millä hyvänsä.
Jouluun valmistautuvan ruotsalaisen pikkukaupungin pinnan alla kuohuu. Rikollisten lonkerot ulottuvat syvemmälle kuin kukaan olisi uskaltanut kuvitellakaan…
Kuten varmaan arvata saattaa, olen viime päivinä jättänyt leffat vähemmälle ja lukenut Emelien esikoisteoksen Ikuisesti merkitty-kirjaa suorastaan ahmimalla.
Kirja on todella hyvä ja mukaansa tempaava. Illalla en malttaisi laskea kirjaa kädestäni-vielä yksi kappale ihan nopeasti vain.

Onko Emelie, Max sekä Eva teille tuttuja kirjailijoita?  Minkälaisia kirjoja luette mieluiten?

20 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä. On aina mukava päästä tapaamaan kirjailijoita ihan livenä. Täytyy kyllä sanoa, että nuo kirjailijat ovat minulle tuntemattomia, mutta kiitos hyvistä vinkeistä. Luen enimmäkseen suomalaista kaunokirjallisuutta. Dekkareistakin pidän, tanskalainen Jussi Adler-Olsen on suosikkini. Hyviä lukuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Anneli, että tykkäsit ja kiitos kun luit <3
   Nämä kirjailija tapaamiset on jotenkin jänniä. Se tunne on jotenkin epäuskoinen, kun pääsee heitä tapaamaan, mutta toki hyvin kiitollinen ja ihana fiilis.
   Kiitos itsellesi Jussi Adler-Olsen vinkistä. Hän on minulle vieras, mutta tutustun hänen tuotantoonsa myös.
   Ihania syyspäivä sinulle Anneli.

   Poista
 2. Ihana postaus voi että. <3 Oli yksikertaisesti tainaomainen ilta ja se oli jännintä, että ilta oli täytetty sydämellisillä positiivisilla ihmisillä, jäin niin hyvä fiilis tästä. Emelien kirjat huippuja, ei ihme että olet ahminut tuota ekaa osaa. Evan kirjan jo sainkin hyppysiini ja odotan innolla myös Maxin kirjoja saapuvaksi.

  Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minä olen ihan täpinnöissäni edelleen, se oli niin hieno ilta ihan kaikin puolin ja oli ihan päästä tähän tapahtumaan sinun kanssasi <3

   Maxin kirjaa täällä myös odotellaan, Evan kirja jo hyllyssä odottaakin sopivaa hetkeä, kunhan saan Emelien kirjat ensin luettua :)
   Ihanaa iltaa sinulle Tiia <3

   Poista
 3. Kiva postaus! Ehkä pitäisi itsekin vaihteeksi siirtää koulukirjat sivuun ja ottaa jotain muuta luettavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, ihana kuulla, että tykkäsit.
   Hih, vaikka ne koulukirjat tärkeitä ovatkin, niin joskus tekee ihan hyvää irrottautua niistä toisenlaisten kirjojen parissa :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 4. Minulla menee kieli totaalisesti solmuun jos joudun englantia solkottamaan, olen siis onnettoman huono kielissä.
  Itse tykkään lukea hömppää ja romantiikkaa ja hömppäromantiikkaa kuten Sophie Kinsellan kirjoja, ne on niin parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin samanlainen tuon kielien kanssa. Se on vielä jännä, että jos olen vaikka etelän reissussa, pärjään siellä ihan ok, mutta sitten kun pitää töissä tai vapaalla täällä yrittää selvitä, niin ei onnistu!
   Ja ruotsia en puhu sitten sanaakaan.

   Kiitos muuten Nanni tuosta kirjavinkistä, hömppäkirjatkin on ihan mukavaa vaihtelua :)

   Poista
 5. Ihana postaus. Sä oot tosiaan muksusta asti ollu kova lukemaan kirjoja 😊 Sillon pieninä tyttöinä istuttiin kirjastossa lukemassa neiti etsiviä ja viiskkoa ynm kivoja seikkailu kirjoja 😊 kiitos muuten kirja vinkeistä, nämä kiinnostaa todella paljon. Siis minun on kanssa saatava nämä luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa niin muuten istuttiin ja todella useasti. Tosin mä oon varma, että sä kuuntelin niistä musiikkia jo silloin ;)   Poista
 6. Dekkareita luen eniten ja sitten ihan vaan kevennykseksi kaikkea rakkaushömppää. Tosi huonosti vaan tulee nykyään luettua, oma aika menee ihan johonkin muuhun.
  Ihana tapaaminen teillä on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se nykyään tuntuu olevan, että se aika todellakin menee kaikkeen muuhun ja lukemiselle jää liian vähän aikaa.
   Itse otan nykyään aina kirjan sänkyyyn, ennen nukkumaanmenoa ja luen hetken. Se rauhoittaa kivasti, enkä yritä aina lukea kirjaa siltä istumalta-paitsi joskus ;)

   Olihan se upea tilaisuus, olen onnellinen <3

   Poista
 7. Mulla on tuon kielen kanssa ihan sama...onneksi sulla oli apuna Tiia ♥ Mä luen ihan liian vähän ja silloin kun luen, yleensä jotakin psykologiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu lohduttavaslta kuulla, etten ole ainut tämän asian kanssa ja totta, onneksi minulla oli Tiia mukana <3
   Se on vielä kamalaa kun ymmärtää mitä toinen sanoo,ja tahtoisi puhua, mutta sanoja ei tule.

   Mutta hei psykologiahan on varamsti mielenkiintoista ja kaikki lukeminen hyvästä :)

   Poista
 8. Oi miten kiva tapaaminen teillä on ollut!Mukavaa loppuviikkoa Souliina💚💛🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan huikea, ikimuistoinen :)
   Kiitos Kristiina ja ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

   Poista
 9. Ikimuistoisia kohtaamisia. Hyviä lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 10. Oli surullista tänään Hesarista lukea kuinka monet nuoret eivät lue eivätkä pidä sitä edes tärkeänä. Se näkyykin (kirjallisessa) ulosannissa selvästi. Lukeminen kannattaa aina ja minunkin pitäisi taas lukea enemmän💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kieltämättä valitettavaa. Voi kun nuoret ymmärtäisivät, kuinka tärkeä taito lukeminen on.
   Ja kun kirjoja löytyy taatusti jokaisen makuun :)

   Poista