Varsinainen lintubongari


Heippa.
Tänään herättiin harmaaseen ja pilviseen aamuun. Vaikka sateen uhka oli enemmän kuin todennäköinen, päätin kuitenkin pakata kameran reppuun ja suunnata tutulle lenkkipolulle, joka kiertää kauniin järven rannalla. 
Siskoni oli nähnyt vain muutamia päiviä aiemmin kyseisellä järvellä parven upeita joutsenia ja minähän päätin ikuistaa ne vaikka mikä olisi.

Vain muutaman minuutin lenkkeilyn jälkeen alkoi sataa. Tietenkään minulla ei ollut sateenvarjoa mukana, joten kiskoin hupun tiukemmin päähän ja jatkoin matkaan.

Vihdoin pääsin paikkaan jossa joutsenien olisi pitänyt olla, vaan ei ollut, ei joutsenta tai mitään muutakaan  siivekästä! Aikani tuijoteltuani tyhjää järveä suuntasin takaisin kotiinpäin. Olin noin puolivälissä matkaa kun huomasin sen, yksi  joutsen, puskassa piilossa. Tämä yksilö pysytteli lähes liikkumattomana kaislikossa, ja käänsi ainostaan takapuolensa minulle. Haaveilemani komeat joutsenkuvat jäivät vain omaksi mielikuvituksekseni.  Mutta ei se mitään, päivän eka lenkki olisi kuitenkin tehty.
Ehdin olla noin tunnin kotona kun kaveri pyysi lenkkiseuraksi Haukilahden rantaan. Tämä on yksi lempipaikoistani, joten pakkasin jälleen kameran mukaan ja ei kun menoksi. Vaikka ilma oli kurja oli ihana käydä kävelemässä rannalla, ja haukkaamassa raitista ilmaa. Myös veneitä oli alkanut pikkuhiljaa tulla laitureihin. 
Ei lieneen mikään yllätys, että myös tällä reissulla vesikuurot kasteli meidät tasaisin väliajoin.
Myös joutsenet pysytteli piilossa, kuinkas muuten. Oli siellä yksi innokas tirppa joka halusi esitellä pyrstöään ;) Miksi nää linnut näyttää minulle aina hanuria?Illalla kävin vielä pikku lenkin pururadalla. No onhan tänään hieman liioiteltu lenkkien suhteen, mutta joka tapauksessa , kolme lenkkiä, kaksi takamustaan näyttävää lintua ja monta tuntia ystävän seuraa, ihan ok päivä siis :D

9 kommenttia

 1. Hyvä happirikas päivä. Ja tallentuihan tuolta lintuja. Kivoja kuvia! Ja tuollaiselta lenkiltä saa myös hyvää mieltä!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä happirikas päivä, ja todella hyvä hetki lenkkeillä, sateesta huolimatta. Juu kyllähän sieltä muutama lintu tallentui, tosin ei ihan sitä mitä odotin ;) Kiitos Tuula, samoin sinne ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Ihanat nuo kaksi viimeistä kuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitin sinua haasteella. Käyppä kurkkaamassa blogini puolella!

   Poista
  2. Kiitos Unelmoiden, käynpäs kurkkaamassa :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ♡
  Tarun pitäisi maalata tuo venekuva ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ja niin Tarun pitäisi! Mulla olisi toinenkin ihana venekuva, jonka hän voisi maalata <3

   Poista
 4. Upat kuvat...varsinkin tuo toinen, missä ihana kallio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele. Tuo on mahtava paikka kävellä ja kuvata 😊

   Poista