Pakkaspäivä

Kaunista ja aurinkoista alkanutta viikkoa teille kaikille
Täällä Espoossakin ollaan vihdoin saatu nauttia kirpakkaasta pakkasesta ja kauniista auringon paisteesta.  

Minä suuntasin aamusta pienelle kävelylenkille ja poika lähti kavereidensa kanssa ulkojäille pelailemaan. 
Katselin muuten tuossa rannassa kävellessäni, kun eräs nainen harppoi reippaasti jään yli vastarannalle. En pystynyt lähtemään pois ennen kuin näin että hän oli turvallisesti päässyt perille. Jotenkin vaan hirvitti jos se jää pettääkin,kun pakkaspäiviä on ollut vasta niin vähän, mutta onneksi ei näin käynyt.

Rannalta palattuani kävin viemässä pojille kuumaa mehua ja huomasinkin että täällä pelaillaan jälleen tossulätkää, eli tuo jää oli niin huonossa kunnossa (hiekat esillä), ettei siinä voi luistella koska terät olisi oitis pilalla . Mutta ei se poikia haitannut, kyllä siellä pelit sai aikaiseksi muutenkin. Täytyy kuitenkin toivoa että kaupunki panostaisi myös näihin pienempiin kenttiin jotta lapsille olisi tarpeeksi luistelumahdollisuuksia talveksi.


Hiihtoladuista ja niiden kunnosta minulla ei ole mitään käsitystä, koska meillä ei yksinkertaisesti hiidetä (muistoissa lapsuuden pakolliset hiihtokisat). 
Toki lapset on kokeilleet tuotakin lajia koulussa, sekä lautailua, mutta ne ei vaan ole meidän perheen juttu. Meidät löytää todennäköisemmin jäältä tai sen reunalta ;)

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja mahtavia ulkoilukelejä!

16 kommenttia

 1. Näistä kuvista oikein huokuu tuo kirpsakka pakkaspäivä, on sulla ollut mukava lenkkeily sää ja pojilla lätkän peluu ilma:) En kyllä itse uskaltaisi viellämennä järven jäälle kävelemään, hui. Onneksi jää kesti.
  Oikein pirtsakkaa pakkaspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kunnon pakkaspäivä ja tänään vielä kylmempää:) Jää kyllä itsellänikin vielä väliin, tuo jäänpoikki harppominen, jätän sen uskaliaammille!

   Poista
 2. Lauantaina kävin tuossa merenlahdella ja rannan myötäisesti ihmiset jo luisteli siellä. Lunta kun ei ollut nimeksikään, niin luistelu sujui hyvin. Sen verran oli onneksi varovaista väkeä luistelemassa, että he pysyttelivät uimarannan tuntumassa matalalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa siellä rannan tuntumassa liikuskellakkin, jos sattuu vielä heikkja kohtia olemaan. Mutta onhan se ihanaa kun saa nauttia talvesta ja sen tuomista liikunta mahdollisuuksistakin:)

   Poista
 3. Kylläpä on kauniita kuvia, luonto on nyt niin kaunis :) Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Luonto on tosiaan kaunis ja nyt on todella ihanaa ulkoilla ja nauttia <3

   Poista
 4. Onko Espoossa jo tuon verran lunta? Vieressä Helsingissä ei ole paljoakaan, vaikka nytkin tuiskuttaa hieman. Itse en kyllä korkeita hankia kaipaa, pikku lumikerros on ihan riittävä. Ja jäille menen vasta kun olen varma, että ne kantavat, jos silloinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on paikoitellen ihan kivasti lunta. En itsekkään kinoksia kaipaa, sen verran vaan, että on hieman valoisampaa ja lapset pääsee nauttimaan talven riemuista :) Jäät jätän itsekkin suosiolla väliin :)

   Poista
 5. Aivan ihania talvisia kuvia <3 Me käytiin pikkasten kanssa tänään vuoden ekalla luistelukeikalla ja kivaa oli :) (lämmin kaakao tais olla reissun kohokohta :D ) Kivaa tiistai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kaakao on kyllä ihan parasta luistelun jälkeen:) Toivotaan että kelit pysyy hyvinä ja saadaan nauttia talven riemuista vielä hyvän aikaan :)Tosin tää pakkanen voisi hieman hellittää....

   Poista
 6. Nyt on himppasen liian kylmää, mutta ah niin kaunista. <3 Oikein mukavaa loppiaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa loppiaista sinnekkin:) Joo alkaa olla minunkin sietokyvylle hieman liian kylämää, pikkaisen kun hellitäisi pakkanen, niin olisi mukavampi ulkoilla, nyt tahtoo naama jäätyä :)

   Poista
 7. Kylmää, mutta kaunista! Hirvitti kyllä tuo pakkanen, mutta kaipa siihen tottuu! Eilen, yöllä kai se jo oli, kun hain tytärtä kaverin luota jääkiekkomatsin jälkeen, näin porukoiden ajavan suomenliput autonikkunoissa suuntana varmaankin mennä torille! Huh, mua ei olisi saanut mikään sinne menemään näin kylmässä! Mutta sitä se urheiluhulluus joillakin teettää:)

  VastaaPoista
 8. Itse olen urheiluhullu ja totaalinen jääkiekkofani, mutta myös sen verran mukavuuden haluinen ettei minua silti sinne torille saisi näillä pakkasilla:) Mutta tosiaan kylmää ja kaunista, ja tänään vielä kylmempää kuin aiemmin, hyrrr. Mukavaa torstaita:)

  VastaaPoista
 9. Voi miten kauniita kuvia <3 Minä olen nauttinut näistä pakkaspäivistä vaikka täällä pakkanen onkin ollut nyt usean päivän lähellä -30. Eli ulkona on vaikea olla. Yritän ajatella, että kesällä sitten paistaa aurinko ja on lämmin :) En tiiä onko jotain huuhaata koko juttu :D Mutta ainakin pakkasella on hurjan kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksi Laura :) Kyllähän pakkasella tosiaan on kaunista, mutta minulle tosiaan riittäisi ihan hyvin se hieman pienempikin pakkanen:) Ja tosiaan ei se sitten mitään jos sen seurauksena tulee kaunis ja lämmin kesä:)

   Poista