Raparperimehu






Raparperimehu, tuo kirpeän kaunis kesäjuoma.
Maistoin viimekesänä ystäväni luona aivan taivaallisen hyvää räparperimehua ja siitä asti minulla on ollut suunnitteilla jossain vaiheessa valmistaa sitä myös itse.
Eilen piipahdin siskoni luona ja hain hänen raparperipuskansa tyhjksi, suuntasin kotiin ja siinä valmistui ensimmäinen vaan ei viimeinen raparperimehuni.


Mehun ohje; pilko 2litraa raparpereja kuorineen kattilaan
                         lisää 1litra vettä ja kiehuta n.30min miedolla lämmöllä.
Siivilöi mehu ja laita kirkas mehu uudelleen kattilaan, lisää joukkoon 2dl sokeria ja lämmitä sen verran mehua että sokeri liukenee joukkoon.
Jäähdytä ja nauti!
                      Mehua voi laimentaa vissyllä, vedellä, tai tee vaikka tyttöjen iltaan terästetty juoma , hyvää on :)


4 kommenttia

  1. Raparperimehu on ihana kesäjuoma, minä lisään siihen usein inkivääriä, juuri on tulemassa lisää tuota maukasta ja kaunista juomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa täytyypä kokeilla myös tuota reseptiä, olen kuullut ett joku lisää siihen myös vaniljatangon, sekin voisi toimia...

      Poista
  2. Kuulostaa niin raikkaalle ja maukkaalle että pakko kokeilla onnistuisko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on yllättävän helppo tehdä ja niin hyvää :)

      Poista